Engageret lokaljournalistik


Engageret lokaljournalistik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LOKALDEBAT Af Bent Balle Hansen, Teisensvej 2D, Odense, skriver (forkortet af red.):

Indtil for ganske nylig har jeg haft den opfattelse, at Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt omkring på øen præsterede småkedelig og kønsløs journalistik, som i de husstandsomdelte gratisaviser. Men lokalredaktionen på Nordøstfyn har på det seneste ikke levet op til mine fordomme.

D. 10. juli får "en kreds af gamle Kerteminde borgere" i en kommentar ganske alvorligt tørt på. Dagen efter advarede man i en større artikel Kerteminde Byråd mod "at miste kontrollen med havnen".

Artiklen vidner om en engageret medleven i et væsentligt lokalpolitisk spørgsmål. Den 12. juli kunne jeg så læse i avisen, at Fyens Stiftstidendes lokalredaktion i Kerteminde har bedt Statsamt Sønderjylland om at tage stilling til Kerteminde Kommunes afslag på avisens ansøgning om at få aktindsigt i den ansøgning, som en hemmelig investor har indsendt".

15. og 16. juli følger lokalredaktionen op på sagen om LINK og dokumenterer, at Kerteminde Kommunes håndtering af sådanne tilskud er lovlig, men usædvanlig.

Er ovennævnte eksempler fra Nordøstfyn undtagelser - eller er lokaljournalistikken i almindelighed ved at træde i karakter?

Engageret lokaljournalistik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce