Energiselskab konkurs

Revninge Andels Energiselskabs biogasanlæg lukker og slukker. Hvad der skal ske med anlægget, der ligger på lejet jord, er et af flere ubesvarede spørgsmål.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Energiselskab konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BIOGAS: Naturgas Fyn overtager ledningsnettet til forbrugerne i Revninge

REVNINGE: Efter at have leveret varme til omkring 70 forbrugere i Revninge i godt 20 år måtte Revninge Andels Energiselskab Amba i denne uge kaste håndklædet i ringen.

Selskabet har i flere år kørt med underskud på driften, og selskabets biogas-anlæg står samtidigt overfor en større renovering.

- Der er to muligheder nu: En frivillig konkurs, hvor vi får en aftale med kreditorerne, eller en almindelig konkurs, hvor al aktivitet i selskabet stopper og et bo tager over. Vi arbejder lige nu på den frivillige konkurs, fortæller fomand Toke Terkelsen.

Selskabet lukker med en gæld på omkring 6,5 millioner kroner, hvoraf Kerteminde Kommune tegner sig for 4,5 millioner kroner, mens resten af kreditorerne er en bank og forskellige leverandører og håndværkere. Derudover har de godt 70 andelshavere hver 2500 kroner til gode, som de i sin tid skød ind i selskabet.

- Vi arbejder på at få så meget som muligt hjem til kreditorerne og andelshaverne. Hvor meget vi får hjem, kan jeg ikke sige, fordi vi er i en forhandlingsfase, siger Toke Terkelsen, der tilføjer, at de forskellige aftaler forhåbentlig er på plads til den generalforsamling, som selskabet afholder om to-tre uger.

Her vil Naturgas Fyn også deltage, da det er naturgasselskabet, der skal overtage ledningsnettet.

Det betyder blandt andet, at samtlige fyr hos andelshaverne skal undersøges.

- Når vi overtager ansvaret, skal vi have sikkerhed for, at anlæggene lever op til kravene. Der skal desuden skiftes dyser på anlæggene og en del skal muligvis helt udskiftes, fortæller administrerende direktør Rene Voss, Naturgas Fyn, som på generalforsamlingen vil fremlægge et tilbud på finansering af en ny gaskedel til andelshaverne.

- Vi er i gang med at regne på prisen, så den kan jeg ikke afsløre, men jeg er sikker på, at forbrugeren vil opleve en besparelse ved at skifte til en mere effektiv kedel, fordi brandværdien er højere i naturgas end i biogas, fortæller Rene Voss.

Selve biogas-anlægget vil Naturgas Fyn ikke overtage.

- Det er ikke inde i vores overvejelser. Hvor meget vi vil give for nettet, vil jeg ikke ud med, da det er en af de ting, vi forhandler om i øjeblikket, siger Rene Voss, der også foretrækker, at det lille energiselskab får forhandlet en frivillig konkurs på plads med kreditorerne.

- Det er vigtigt, hvis vi skal overtage nettet, at der er rent bord i forhold til kreditorerne. Alternativet til en konkurs er, at der kommer en investor på banen, men det er ikke særlig sandsynligt med de væsentlige investeringer, der skal gøres i anlægget, siger Rene Voss.

Energiselskab konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce