Endelig sorte tal på bundlinjen: Superbrugsen jubler over millionoverskud

780 medlemmer af Kerteminde Brugsforening dukkede op, da der fredag aften var generalforsamling i Kerteminde Hallen. Foto: Mette Lousie Fasdal

Endelig sorte tal på bundlinjen: Superbrugsen jubler over millionoverskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kerteminde Brugsforenings bestyrelse krævede, at Superbrugsen i Kerteminde skulle forberede tallet fra 2017 med en million. På SuperBrugsens generalforsamling fredag aften kunne de fremmødte glæde sig over, at det lykkedes.

Kerteminde: Bestyrelsen for Kerteminde Brugsforenings krav til medarbejderne i Superbrugsen i Kerteminde var i 2017, at omsætningen skulle forberedes med en million kroner i 2018.

Til det sagde ledelsen:

- Ok, vi går i sort.

Og det er sket. De røde tal eksisterer ikke længere.

Superbrugsen nåede i 2018 en rekordomsætning med en stigning på 4,5 procent, og resultatet blev derfor forbedret med over to millioner kroner.

- Vi skal vist tilbage til 2001 siden, vi sidst har lagt så meget til egenkapitalen, fortalte brugsuddeler Jan Sandgaard tilfreds, da han aflagde årsregnskabet ved Superbrugsens generalforsamling i Kerteminde Hallen fredag aften.

Også Martin Helle, der er formand for Superbrugsen i Kerteminde, kunne i sin beretning - foran 780 medlemmer af brugsforeningen, lade rosende ord falde til medarbejderne i den lokale brugs på havnen i Kerteminde:

- Det er rigtig godt gået. Også selv om vi havde en perfekt sommer til en "sommerbutik," sagde han.

Takket være den varme sommer i 2018 var der godt gang i salget. Varer som isterninger og rosé solgte Superbrugsen ekstra godt af, og Jan Sandgaard kunne også oplyse de fremmødte om, at der allerede er isterninger på lager, hvis Danmark igen rammes af en hedebølge som den i 2018.

- Og vi har også bestilt 13.000 flasker rosé. Det er den største enkelordre, vi nogensinde har haft, smilede han.

Da Superbrugsen blev ombygget i 2013, blev der budgetteret med et underskud de første tre år efter ombygningen. Det fjerde år - i 2017 - kunne gå i nul, og så forventede man efter fem år atter at være på rette kurs.

Sådan gik det ikke.

- De sidste to til tre år har vi haft en del efterslæb fra årene før, som har gjort, at det kneb med at opnå det ønskede resultat, forklarede Martin Helle i sin beretning.

Han fortalte, at efterslæbene skyldes, at der blev indført et nyt regnskabssystem, hvor der forekom en del fejlposteringer af udgifter og indtægter.

- Vi er hverken blevet rigere eller fattigere. Det drejer sig om nogle periodeforskydninger, men det er altså sjovere, når der igen er sorte tal på bundlinjen, konstaterede Martin Helle tilfreds

Vi skal vist tilbage til 2001 siden, vi sidst har lagt så meget til egenkapitalen.
Jan Sandgaard, uddeler i Superbrugsen i Kerteminde.

Vaskehal og parkeringsplads

Formanden tror på, at 2019 bliver et stort år for Kerteminde Brugsforening. Der er budgetteret med et overskud på niveau med 2018.

- Selv om vi med alvor ser på bidragene til COOP, som stiger meget på grund af de store IT-omkostninger, der opstår ved at implementere et nyt IT-system. Denne store omkostning forløber over nogle år endnu. Der vil også blive en del udfordringer for personalet med det nye IT-system, men de skal nu nok klare det. Vi er mere nervøse for, om COOP kan, fastslog han.

Martin Helle fortalte desuden, at Superbrugsen har planer om at bygge en vaskehal ved deres benzinanlæg. Det er noget, som mange medlemmer har efterspurgt, og planlægning er den, er man nu i gang med i samarbejde med OK.

Brugsuddeleren sagde i sin beretning, at han regner med, at byggeriet af den vil gå i gang efter sommersalget.

Derudover er der planer om at få indrettet forretningens parkeringsplads på "en fornuftig måde."

I efteråret blev der vedtaget en ny lokalplan for området, hvor Superbrugsen ligger. Det er muligt at udvide forretningen, men bestyrelsesformanden fastslog, at Superbrugsen ikke har nogen planer om at udvide, selv om det har været nævnt i medierne.

- Vi kan eller må bygge til. Vi skal ikke, understregede han.

100 års jubilæum

I år kan Kerteminde Brugsforening fejre sit 100 års jubilæum, og bestyrelsen har nedsat et jubilæumsudvalg, som kan komme med gode ideer, der skal gøre det endnu sjovere at være medlem og kunde i Superbrugsen,

- Vi forventer, at aktiviteterne skal køre hen over sommeren, og som uddeleren siger: Det bliver stort, pointerede Martin Helle med et stort smil.

Og det understregede Jan Sandgaard også, da han havde ordet.

Han forsikrede om, at medlemmerne af brugsforeningen kommer til at bemærke det.

Endelig sorte tal på bundlinjen: Superbrugsen jubler over millionoverskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce