Til sommer skulle vikingehuset på Bytoften gerne være bygget igen. Tirsdag tog borgmesteren og seks-årige Vida det første spadestik der, hvor huset skal genopføres.

Langeskov: - Endelig. Det har godt nok taget lang tid, konstaterede borgmester, Kasper E. Olesen, med et smil vippende på læben og kiggede ud på de mange fremmødte børn og voksne fra Langeskovs institutioner.

Tirsdag kunne han tage det første spadestik til genopførelsen af et nyt vikingehus på Bytoften i Langeskov.

I juni 2014 brændte det første vikinghus, som blev bygget af frivillige. Herefter mødte planerne om at bygge huset igen en del komplikationer, og derfor har det taget tid, men en arbejdsgruppe har kæmpet længe med at udvikle og realisere projektet.

Nu skete det så endelig.

Sammen med seks-årige Vida fra Daginstitutionen Mælkevejen satte borgmesteren spaden i jorden og flyttede de første klumper jord.

Til sommer skulle vikingehuset gerne stå færdig. Genopførelsen af vikingehuset er den første etape af den plan, som er lagt for området på Bytoften. Herefter er det hensigten, at der skal skabes et aktivt læringsmiljø, som kan bruges af alle.

Historien om vikingernes liv skal ud

Også afdelingsleder på Vikingemuseet Ladby, Claus Frederik Sørensen, er glad for, at der nu sker noget på Bytoften, hvor man tilbage 1979 fandt ud af, at der havde boet vikinger.

- Hele historien om vikingernes liv skal fortælles, og det er den, vi skal have ud her, og jeg glæder mig til, at vi skal fortælle den, understregede han.

Da borgmesteren sammen med Vida var færdig med at grave, var der boller og grønsagsstænger til alle, inden de mange flyverdragter, overtræksbukser og vinterstøvler atter traskede hjem over motorvejsbroen - hjem til skolen og børnehaven.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og tovholder på Kerteminde Ugeavis - det sidste er min primære opgave, og her forsøger jeg at komme rundt i alle kroge af ugeavisens dækningsområde og møde folk for at skrive om deres historie - store som små. Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Jeg har arbejdet som freelancer i nogle år og har også været rundt på flere af Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt om på øen. Jeg bor i Dalby på Hindsholm med min mand, der er folkeskolelærer på en folkeskole i Odense og med mine to børn på seks og ni år.