En minderig fugleskydning

80 år er ingen alder for en fugleskytte - Henrik Poulsen ramte ikke det store under fugleskydningen, men fik til gengæld tildelt 20-års tegnet.
Foto: Robert Wengler

En minderig fugleskydning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KERTEMINDE: Kjerteminde Fugleskydnings-Selskabs fugleskydning i går blev på flere måder en historisk affære.

Skydningen satte nemlig rekord med 104 aktive skytter - det højeste antal siden stiftelsen i 1845.

Og der skulle mere end en voldsom byge med torden og lynild til at holde de brave skytter fra geværerne. Klokken 8.00 stod himmel og jord i ét - men på Torvet samledes 106 medlemmer til udmarch. Reglementeret påklædte i skjorte, slips, blazer og stråhat.

Historisk blev skydningen også i og med, at den blev afbrudt i flere omgange. Om formiddagen forvildede nogle lystfiskere i båd sig i flere omgange hen foran skydestedet ved siden af Hotel Pax. Først da fiskerne var blevet prajet og havde flyttet deres båd ud af farezonen, kunne selskabets sikkerhedsansvarlige, den lokale politistations leder Erling Laursen, sætte skydningen i gang igen.

Det er såvidt vides også første gang, at fugleskydnings-selskabet er blevet meldt til politiet. En feriegæst indlogeret i Hotel Pax, hvis ejer Axel Larsen selv deltog i skydningen, meldte selskabet til politiet, fordi gæsten ikke turde lade sit barn lege i vandkanten ud for hotellet, mens skydningen stod på.

Politiassistent Gunnar Andersen blev derfor sendt ud for at kontrollere sikkerhedsforholdene - og da de viste sig at være i orden, fik skydningen lov at fortsætte.

V for venstre vinge

Årets skydning bliver nok også husket ved, at den forkerte skytte skød den venstre vinge ned og uretmæssigt blev kronprins. I den kraftig e regn og blæst misforstod Venstres viceborgmester Henning Nielsen speakerens opråb og gik op på skydepladsen, hvor han med et velrettet skud sendte venstre vinge til jorden.

Det skulle imidlertid have været den tidligere formand for sejlklubben, Finn Nielsen, der skulle have skudt. Ved redaktionens slutning havde bestyrelsen endnu kun fundet frem til, at kronprinsen 2002 blev Nielsen - fornavnet var endnu ikke blevet sat på plads.

Efter 562 skud faldt brystpladen ved et skud af den nykårede fuglekonge Jesper Abbednæs - nevø til selskabets formand Niels Abbednæs, der tog sig af citronen.

De øvrige vindere blev: Ringen: John Krüger, Halsjernet: Jan Løwe-Madsen på skud af Niels Vangberg, Halen: Ib Traberg-Madsen, Venstre Vinge: Nielsen og højre vinge: John Krüger.

Og så var det første gang i selskabets historie, at en kvinde deltog i løjerne. For traditionen tro holder byens borgmester tale under frokosten. Derfor fik Else Møller adgang til medlemsfrokosten, selv om selskabet ikke optager kvinder i sin kreds.

En minderig fugleskydning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce