En hurtig søndagstur langs fjorden

Jette og Poul Henning Knudsen fra Odense var med på turen, der begyndte og sluttede ved rådhuset i Munkebo. Rundturen var på 21 km.
Foto: Tim K. Jensen

En hurtig søndagstur langs fjorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cyklisterne, der var ude på Den Store Cykeldag, kørte for hurtigt. Men så blev frugt- og drikkepausen bare lidt længere

KØLSTRUP: Udsigten over Kertinge Nor er pragtfuld. Og når den så samtidig kan nydes i træernes skygge på sportspladsen i Kølstrup med en halv liter koldt vand i den ene hånd og et æble i den anden, så er det en rigtig dejlig søndag.

Sportspladsen var andet og sidste stop på den 21 km lange rute, der på Den Store Cykeldag var navngivet kulturruten.

Et pænt dusin cyklister brugte træernes skygge til at slappe af inden de sidste godt otte kilometer tilbage til Munkebo skulle tilbagelægges.

Byen, der bare lå ovre på den anden side af noret, men som på cykel lå en mindst halv time væk. Eller måske lidt mindre tid. For cyklisterne havde kørt med en pæn fart.

Udsigt til is

De var begyndt som en stor gruppe på omkring 50 personer søndag formiddag ved rådhuset i Munkebo. Herefter var turen gået til Kerteminde, hvor der ventede et kort foredrag om havneplanerne. Og så en is. Det kunne godt være udsigten til noget koldt, der lå bag det højere tempo.

Udviklingskonsulent i Kerteminde Kommune, Birgit Juel Jarly og Hans Rye f ra Kerteminde Cykelklub, der dannede bagtrop brugte et par minutter i træernes skygge på at regne lidt på tiderne.

De kom frem til, at i mål ville cyklisterne formentlig være op til en time hurtigere end forventet. Men havde gruppen været større, og havde der været flere børn med end de to, der trådte godt i pedalerne, så var tidsplanen blevet en anden.

- Det er sådan noget, som vi skal kigge på i forhold til næste år, konstaterede Birgit Juel Jarly, der var ganske tilfreds med dagens opbakning til turene.

Der var mange garvede cyklister med på turen. Jette og Poul Henning Knudsen havde taget turen fra Odense og til Munkebo for at køre kulturturen.

- Vi kender ruten, og det er sådan en flot tur, fortalte Jette Knudsen, der brugte pausen i Kølstrup til at få drukket godt med vand.

I alt var der omkring 70 cyklister på cykeldagens to ruter. Undervejs kom flere til og andre kørte fra for at udforske deres egen rute.

Den anden officielle rute var på 35 km og blev kaldt for naturturen.

Den førte det cyklende folk fra Kerteminde over Rynkeby og Birkende - spisepausen var henlagt til Birkende Kirke - inden retningen blev sat mod Munkebo Rådhus.

En hurtig søndagstur langs fjorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce