En brugs bliver til fem boliger


En brugs bliver til fem boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FORNYELSE: Den gamle brugsbygning i Rynkeby totalrenoveres

RYNKEBY: Fem moderne lejligheder lige i centrum af Rynkeby. Det er, hvad tømrerfirmaet OPTotalbyg er i færd med at bygge i den gamle bygning, der tidligere har hørt til Spar.

Den gamle bygning, hvor brugsforeningen indtil 1978 havde forretning, solgte Sparkøbmændene Majbritt og Uffe Solvang, så den kunne blive renoveret. Men bygningen bliver i familien. Uffe Solvang er nemlig medejer af OPTotalbyg.

Tømrermesteren danner derfor selv fortrop for sjakket, der knokler inde bag den grå skydedør til venstre for butiksindgangen.

- Bygningen trængte til en tur. Vi havde valget enten at rive den ned og lave p-pladser eller renovere den. Vi mener, der er økonomi i at lave lejligheder, siger Uffe Solvang.

Den gamle brugsbygning har i mange år blot stået og forfaldet. Taget var råddent. Nu da Uffe Solvang er begyndt at renovere den lokalhistoriske bygning, kan han konstatere, at den har været bygget om mange gange.

- Vi er ikke gået direkte efter at bevare den gamle bygning, men vi har bedt arkitekten ramme den gamle stil, så vidt det er muligt, fortæller Uffe Solvang.

Byfornyelse er en anden grund til, at Solvang valgte at lave lejligheder frem for p-pladser.

- Det bliver pænt, når det er færdig. Det kommer til at pynte på byen, mener tømrermester Solvang.

Fem størrelser

Den nøgne grå facade vil de kommende måneder med håndværkernes hjælp forvandle sig til en bygning, der matcher det nye røde tegltag.

Det bliver en bygning, der kan huse flere par eller familier. Solvang bygger nemlig lejligheder i fem forskellige størrelser. Den mindste bliver 45 kvadratmeter, mens den største bliver omkring 86 kvadratmeter. Og Uffe Solvang er ikke bekymret for, om firmaets investering i boligmarkedet kan tjenes ind igen.

- Der er allerede en hel del efterspørgsel på dem, så jeg tror sagtens, vi kan leje dem ud, siger Solvang.

Efter planen skal de fem lejligheder stå klar til indflytning 1. april.

En brugs bliver til fem boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce