Else Møller tier stadig om havn


Else Møller tier stadig om havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LUKKET:Borgmester vil forklare sig over for Tilsynet, men er tavs om husbådprojekt
KERTEMINDE:Borgmester Else Møller (K) vil fortsat ikke fortælle Fyens Stiftstidende og dermed Kertemindes borgere om "den lettere produktion", som ønskes etableret i siloområdet på Nordre Havnekaj.

Kommunen har valgt at hemmeligholde planerne efter anmodning fra ansøgeren - efter alt at dømme viceborgmester Henning Majgaard Nielsen (V), som menes at ville placere en produktion af husbåde ved havnen.

Fyens Stiftstidende har klaget over hemmeligholdelsen af projektet til Tilsynet med kommunerne i Sønderjyllands, Ribe og Fyns Amter, Statsamtet Sønderjylland, som i en foreløbig melding har undsagt kommunen.

"Det er statsamtets umiddelbare opfattelse på det foreliggende grundlag, at kommunens afslag på aktindsigt ikke er i overensstemmelse med lovgivningen," lyder det i et brev fra Statsamtet Sønderjylland til kommunen.

Det betyder dog ikke, at borgmester Else Møller vil offentliggøre materialet.

Hun henholder sig til, at Statsamtet Sønderjylland i sit brev anmoder kommunen om en udtalelse om sagen før den egentlige behandling.

Hurtigst muligt

- Vi vil hurtigst muligt svare statsamtet og uddybe vore begrundelser for, at der blev nægtet aktindsigt, siger borgmestreren.

Hun håber, at svaret kan være klar i løbet af et par dage, men understreger, at forvaltningen stadig ligger lidt underdrejet på grund af ferie.

- Men vi skulle gerne kunne give Tilsynet det svar, man beder om, i løbet af denne uge, siger Else Møller.

Efter anmodning fra SF's Torben Andersen skal byrådets økonomiudvalg i starten af næste uge behandle spørgsmålet om hemmeligholdelsen.

Torben Andersen er utilfreds med, at man i øjeblikket forbereder en ændring af kommuneplan og havnemasterplan for at åbne for "lettere produktion" på Nordre Havnekaj uden at fortælle borgerne, hvad projektet går ud på.

Som optakt til ændringerne af plangrundlaget gennemføres der i øjeblikket og frem til den 19. august en såkaldt forhøring, hvor borgerne kan komme med kommentarer.

- Borgerne må da have krav på at kende projektet, så de har noget at forholde sig til, mener Torben Andersen.

Else Møller tier stadig om havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce