Elever og lærere i chok: Vellidt skoleleder fyret i efterårsferien

Før sommerferien demonstrerede forældre på Nymarksskolen foran rådhuset i Kerteminde, efter konsulenter fra KLK havde foreslået en lukning af skolen. I efterårsferien blev skolelederen så fratrådt med øjeblikkelig varsel. Efter gensidig aftale, som kommunen formulerer det uden yderligere forklaring. Arkivfoto.

Elever og lærere i chok: Vellidt skoleleder fyret i efterårsferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Hans-Henrik Jensen er øjeblikkeligt fratrådt som skoleleder på Nymarken og Marslev Skole.
  • - Vi er lagt ned i sorg, fortæller bestyrelsesformand.

Nymarken: Der var tomt på skolelederkontoret, da børn og personale på Nymarksskolen mødte ind efter ferien mandag morgen. Forklaringen fik de først, da det ringede ud til dagens første frikvarter, hvor skolechefen i Kerteminde Kommune dukkede op.

Efter blot halvandet års ansættelse er Hans-Henrik Jensen fratrådt sin stilling som skoleleder på Nymarken Skole- og Børnehus samt Marslev Skole- og Børnehus.

Forældrene blev senere orienteret med følgende ord:

"Hans-Henrik Jensen er fratrådt efter gensidig aftale og kommer ikke tilbage i stillingen. Aftalen er indgået mellem Skolelederforeningen og Kerteminde Kommune. Almindeligt for sådanne aftaler er, at man ikke udtaler sig om baggrunden for aftalen, og det er også en del af aftalen, at vi heller ikke i denne situation taler om årsager til samarbejdets ophør."

1. februar 2017 tiltrådte Hans-Henrik Jensen tillingen som skoleleder for Nymarken Skole- og Børnehus samt Marslev Skole- og Børnehus. Halvandet år efter er han fratrådt stillingen.
Arkivfoto
1. februar 2017 tiltrådte Hans-Henrik Jensen tillingen som skoleleder for Nymarken Skole- og Børnehus samt Marslev Skole- og Børnehus. Halvandet år efter er han fratrådt stillingen. Arkivfoto

Børnene elskede Hans-Henrik

Beskeden kommer som et chok for alle, fortæller formand for skolebestyrelsen Camilla Lydiksen:

- Jeg har aldrig været så forundret over handlinger i min kommune som nu. Vi er lagt ned i sorg. Vi er lige kommet ud af en periode, hvor vi har kæmpet med at være lukningstruet, og så møder vi ind efter efterårsferien, og så er vores leder blevet fratrådt.

- Der har ingen klager været. Jeg har talt med ledelsen. Der er intet at komme efter. Så vi er fuldstændig ude af den.

Bestyrelsesformanden vidste intet om beslutningen, før den blev eksekveret, og hun har nu sat jagten ind på en forklaring:

- Jeg har aldrig hørt, at han ikke er kompetent og en dygtig leder. Vores skole var ekstremt velfungerende lige nu. Det var så rart med den her ro. Han har leveret et fremragende stykke arbejde. Beskeden blev modtaget af forældrene med forfærdelse.

- Da det blev overbragt til personalegruppen var der stilhed og handlingslammelse. Selv jeg begyndte at tude. Han var ekstremt vellidt også af børnene. Børnene elskede Hans Henrik.

Udvalgsformand: - Han har ikke gjort noget kriminelt

Hun er rystet over, at beskeden blev givet i skoletiden:

- Jeg bliver enormt ked af, at lærerne skal informeres om sådan noget i første frikvarter, hvor de bagefter skal ud og være gårdvagt og så ind og undervise. Det er under al kritik. Jeg er så rystet.

- Jeg synes ikke, man kan være det bekendt, og jeg synes ikke, det er håndteret ordentligt. Det kan være, at de har deres gode forklaringer, men så involver os. Det er da det mindste, man kan gøre.

Børn- og Skoleudvalget med Jutta Nielsen (Ø) i spidsen blev orienteret om beslutningen fredag den 19. oktober. Hun fortæller, at beslutningen er truffet i forvaltningen og erkender i øvrigt, at det var uheldigt, at personalet blev orienteret i skoletiden:

- Jeg synes, det var barsk. Men på den anden side mødte han jo ikke på arbejde i går, så derfor var det nødvendigt, at der blev givet en orientering.

Hun ønsker ikke at udtale sig om årsagen til fratrædelsen:

- Jeg vil gerne pointere, at han ikke har begået noget kriminelt. Det er meget vigtigt at få frem.

- Det her kommer, hvor han har et halvt år tilbage af sin prøvetid, om en uge er skolebestyrelserne indkaldt til at komme med forslag til besparelser. Handler det om at spare en lederstilling, det her?

- Jeg kan ikke udtale mig om årsagerne. Vi blev under budgetforhandlingerne enige om, at vi skal have seks selvstændige skoler, og det skal vi stadigvæk have. Så afskedigelsen har intet at gøre med skolestrukturen. Jeg synes, timingen er meget uheldig, men det kan så åbenbart ikke være anderledes.

- Hvad er planen nu for de to skoler og børnehuse uden leder?

- Planen er, at der konstitueres en leder i første omgang, og så er min klare overbevisning, at vi skal have ansat en leder.

Elever og lærere i chok: Vellidt skoleleder fyret i efterårsferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce