En kvindelig lærervikar på Nymarkskolen har mistet sit job, efter hun angiveligt sendte sine elever sexede undertøjsbilleder

Nymarken: Nymarkskolen har valgt at opsige en lærervikar med øjeblikkeligt varsel, efter at drenge på skolen har fortalt, at vikaren havde sendt dem udfordrende billeder af sig selv kun iført undertøj.

Vikaren, som er sidst i 20'erne har været ansat på skolen siden 1. februar, og hun benægter at have sendt undertøjsbilleder til skolens drenge.

- Der er nogle drenge, der siger, de har fået tilsendt de her billeder, men man kan ikke bevise, at de ikke bare har taget dem inde fra hendes facebookprofil eller twitterprofil, hvor hun kan lægge det op, hun gerne vil, fortæller Kasper Olesen (S), der er formand for Børn- og Skoleudvalget.

- Da det er påstand mod påstand, er hendes vikariat blevet opsagt med dags varsel, siger Kasper Olesen.

Ifølge avisens oplysninger har lærervikaren sendt billederne til drengene gennem det sociale medie Snapchat. En 14-årig elev tog en kopi, og siden er flere af eleverne i udskolingen kommet i besiddelse af billederne, hvor vikaren angiveligt poserer udfordrende og halvnøgen.

Vil ikke udtale sig

Skoleleder på Nymarksskolen Jesper Mayerhofer har ingen kommentarer til undertøjsbillederne, men bekræfter, at han har taget en snak med eleverne om situationen.

- Det vil jeg slet ikke udtale mig om, fordi den sag ikke hører hjemme i aviserne på nuværende tidspunkt. Jeg har orienteret børnene på et helt overordnet grundlag, lyder det fra skolelederen.

- Jeg kan forstå, at det drejer sig om nogle billeder?

- Jeg vil ikke udtale mig om sagen. Det er en konkret sag vedrørende personale på skolen, og jeg vil ikke udtale mig om det, gentager han.

- Kan du komme med en tidshorisont på undersøgelsen eller fortælle, hvordan den kommer til at forløbe?

- Nej, den kører lige nu i kommunen, så det hverken kan eller vil jeg på nogen måder udtale mig om. Vi prøver at finde en eller anden løsning på det, og hvad det bliver, det kan jeg heller ikke udtale mig om, siger Jesper Mayerhofer.

Forældre henvente sig

Eleverne i udskolingen på Nymarksskolen blev tirsdag samlet til et orienteringsmøde med skoleleder Jesper Mayerhofer. Her informerede han om, at der blandt udskolingseleverne florerer udfordrende billeder af en af udskolingens lærere.

Forældrene til Nymarksskolens ældste elever blev tirsdag aften orienteret via "Forældreintra". Der oplyser Jesper Mayerhofer, at han blev bekendt med sagen tirsdag.

"Jeg har haft samtaler både med læreren og den forælder, der har henvendt sig, og det er en sag, der ikke lige er til at finde hoved (og hale i, red.) og naturligvis bliver behandlet ordentligt," lyder det i den skriftlige meddelelse.

Onsdag blev eleverne igen samlet og fik at vide, at de skulle slette billederne, og at den pågældende lærer ikke er ansat på skolen længere.

Fyens Stiftstidende har været i kontakt med en af forældrene i sagen, som bekræfter den, men ikke har lyst til at udtale sig yderligere. Desuden har avisen forsøgt at kontakte den pågældende vikar, som ikke er vendt tilbage inden avisens deadline.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
7
Udfordrende billeder: Vikarsag er snart undersøgt

Udfordrende billeder: Vikarsag er snart undersøgt