Kerteminde: Ejer du en havebænk, som ligner den, Fritz Syberg i 1924 afbildede på maleriet "Franz med katten"? Så er det lige netop dig, Johannes Larsen Museet gerne vil i kontakt med.

Hele 2017 lægger Johannes Larsen Museet op til en storstilet fejring af 150-året for Johannes Larsens fødsel. Forårets og sommerens jubilæumsudstilling åbner 1. april og har overskriften "Haven ved Havet". Med udstillingen sætter museet fokus på kunstnerhaven som socialt rum og motiv med udgangspunkt i kunstnerparret Alhed og Johannes Larsens have på Møllebakken i Kerteminde med udblik til Anna og Fritz Sybergs have ved Pilegården blot en lille kilometer derfra.

I forbindelse med udstilling tager museet en lille bid af haven med indenfor. Et æbletræ, tomatplanter, et havebord - men man mangler altså en passende autentisk havebænk, og allerhelst to, der passer til bordet. Så hvis du har en bænk stående, som ligner den på Fritz Sybergs maleri, kontakt da meget gerne Johannes Larsen Museet på 65 32 11 77 eller johanneslarsenmuseet@ostfynsmuseer.dk. (pcb)