Efter støjproblemer: Nyt håb for liga-speedway i Munkebo

Der er mange, der glæder sig til, at der igen en gang skal køres Liga-speedway på banen i Munkebo. Arkivfoto:

Efter støjproblemer: Nyt håb for liga-speedway i Munkebo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I bedste fald går arbejdet med at bygge en støjvold i gang i begyndelsen af 2019.

Munkebo: Det er længe siden, der har drønet speedwaymaskiner rundt på den store bane i Munkebo. Men speedwayfans kan godt begynde at glæde sig, for hvis alt går vel, vil der blive kørt liga-speedway igen - måske allerede til næste år.

Banen blev lukket i 2017 på grund af støjproblemer, som kun kunne løses ved at forhøje jordvolden. Efter grundige overvejelser besluttede kommunen, at det i givet fald ikke skulle være klubben, men kommunen, som ejer baneanlægget, der skulle bygge en højere støjvold. Men så stort et arbejde ville de kun sætte i gang på to betingelser, forlød det i februar.

Og nu kan Jesper Hmepler (SF), formand for teknisk udvalg bekræfte, at Munkebo Speedway Club i hvert fald har levet op til den ene af de to betingelser: De har med sponsoraftaler og budgetter godtgjort, at de kan drive banen de næste tre år.

Svært at skaffe medlemmer når banen er lukket

Den anden betingelse var at de skulle skaffe flere medlemmer. Den er lidt sværere:

- Vi har fået et par nye medlemmer, men vi får jo ikke nogen stor medlemstilgang, før der er en bane, de kan køre på, siger formand for Munkebo Speedway Club, Jan O. Pedersen.

Det er sådan at de små maskiner (50 og 80 cc) må køre på den lille bane, medens 250 og 500 cc skal køre på den store, og som Jan O. Pedersen påpeger, så melder de sig næppe ind i klubben, før der er en godkendt bane at køre på.

Hvis politikerne er tilfredse med den aktuelle medlemstilgang, så bliver næste skridt, at der skal laves en lokalplan for den nye støjvold og laves en miljøgodkendelse.

- Det er ting, der tager tid, men hvis vi er heldige, så kan arbejdet med jordvolden begynde først i 2019, siger Jesper Hempler.

- Det afhænger blandt andet af, hvor meget politisk vilje der er til at skubbe dem forrest i lokalplan-køen. Men når vi har givet dem et løfte, og de lever op til betingelserne, så skal vi også leve op til løftet.

Med den nye jordvold er det ikke blot klubbens medlemmer, der kan komme ud at køre på den store bane igen - det er også Liga-kørerne, der kan komme til Munkebo igen.

- Vi skal helt sikkert have liga-løb til Munkebo igen, forsikrer Jan O. Pedersen.

Efter støjproblemer: Nyt håb for liga-speedway i Munkebo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce