Efter flere års kamp: Klub får lov at købe speedwaybane til spotpris - selvom den er flere millioner værd

Tidligere verdensmester Jan O. Pedersen har siden 2017 kæmpet for at få lov til at køre speedway på banen i Munkebo. - Det har været rigtigt hårdt, og det har da været lærerigt for mig personligt, men der har aldrig været et tidspunkt, hvor vi var ved at give op, siger Jan O. Pedersen. Foto: Kim Rune

Efter flere års kamp: Klub får lov at købe speedwaybane til spotpris - selvom den er flere millioner værd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Speedwaybanen i Munkebo er vurderet til mellem 4-6 millioner kroner. Politikerne vil sælge banen til Munkebo Speedway Club for omkring 400.000 kroner. - Det er et politisk valg, om vi vil speedway, siger borgmester Kasper Olesen.

Munkebo: - Det er helt fantastisk. Det er det, vi har håbet på og kæmpet for.

Formand for Munkebo Speedway Club, Jan O. Petersen, har med egne ord armene helt oppe over hovedet og er målløs over, at det efter flere års kamp for at få lov til igen at køre speedway i Munkebo endelig ser ud til, at det skal lykkes at få startet speedwaycyklerne.

Økonomiudvalget valgte på sidste møde at sige ja til, at klubben får lov til at købe banen i Munkebo, og dermed er der åbnet op for, at klubben selv kan løse de støjproblemer, der i flere år har betydet, at der kun i stærkt begrænset omfang har kunnet køres på banen.

klubben har sammen med kommune igennem årene diskuteret forskellige løsninger. Det har været lige ved og næsten flere gange, men denne gang tror jan O. Pedersen på, at der er fundet en løsning.

- Jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange møder jeg har været med til på kommunen, og det er stadig ikke sunket helt ind, at har vi nu fået et ja.

Støjproblemerne vil klubben løse ved at bygge nye støjvolde omkring banen. Det er en særdeles kostbar løsning. Men klubben forventer selv at kunne finansiere støjvoldene ved, at de bliver bygget af lettere forurenet jord, som klubben får penge for at tage imod.

Speedway er et politisk valg

Det endelige salg, af de 54.716 kvadratmeter som speedwaybanen ligger på, afgøres først til byrådsmødet i maj. Og inden da skal en ekstern advokat gennemgå sagen for byrådet, så der ikke dukker ubehagelige overraskelser op.

- Vi skal have gået hele den her sag igennem og have et forslag til en endelig kontrakt, siger borgmester Kasper Olesen.

Speedwaybanen er vurderet til et sted mellem 4-6 millioner kroner. Det er ikke en pris, speedwayklubben kan betale, og derfor har administrationen lagt op til, at banen skal sælges for 400.000 kroner til klubben.

- Det er et politisk valg, om vi vil speedway, og det har vi sagt, at det vil vi, siger Kasper Olesen, der ikke er sikker på, at 400.000 kroner bliver den endelige pris.

- Det kan være, at advokaten kommer og siger til os, at 400.000 kroner er for lidt. Det her salg skal være udgiftsneutralt, så alle ekstra udgifter ryger med i prisen på området. Vi tager ikke nogen penge op af kassen, siger Kasper Olesen.

Plads til andre foreninger

Som "betaling" for at speedwayklubben får lov til at købe banen langt under kostpris, vil kommunen stille en række krav til de aktiviteter, der skal være på banen. Ligesom kommunen vil have ret til at henvise andre foreninger til at bruge faciliteterne.

- Vi vil have skrevet ind i kontrakten, at vi skal have et fremtidigt samarbejde, hvor de er forpligtet til at stille lokaler til rådighed for foreninger i kommunen.

- Måske er der en forening, der flyver med droner eller kører med fjernstyrede biler, eller gokarts, der har behov for plads. Foreninger, som vi tænker, passer ind i det miljø, der ligger dernede, forklarer Kasper Olesen.

Prisen er ikke noget problem

Om prisen på banen lige bliver 400.000 kroner eller lidt mere, ser Jan O. Pedersen ingen problemer i. Det vigtigste er, at der kommer en løsning.

- Som jeg har fået der forklaret, så er det måske 400.000 kroner for banen, og så er der 400.000 kroner for papirarbejdet. Det er ikke noget problem, hvis det er indenfor den ramme, siger Jan O. Pedersen.

- Nu er viljen der til, at vi kan få lov til at køre speedway, og det er vi glade for.

Og hele ideen om at speedwaybanen skal have plads til andre aktiviteter end speedway, ser Jan O. Pedersen kun positivt på.

- Jeg er helt med på den idé. Det ville være fantastisk at gøre det til et foreningscentrum, så der er plads til alle typer foreninger. Det passer perfekt til Munkebo, hvor vi i forvejen har hallen og hele skaterområdet.

Efter flere års kamp: Klub får lov at købe speedwaybane til spotpris - selvom den er flere millioner værd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce