Efter brand: Elever skal til tandlæge i andre byer

Branden nytårsdag lagde tandklinikken ved Langeskov Skole i ruiner. Privatfoto

Efter brand: Elever skal til tandlæge i andre byer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langeskovs børn og unge flyttes efter brand i tandklinik. Udstyr for cirka tre millioner er totalskadet.

Omkring 1500 børn, unge og ældre med behov for tandeftersyn må indstille sig på at skulle til Munkebo eller Kerteminde i den kommende tid.

Den nedbrændte klinik ved Langeskov Skole åbner i hvert tilfælde ikke foreløbig. Det konstaterer Helle Poulsen, der er overtandlæge i Kerteminde Tandpleje. Hun var mandag middag på inspektion ved brandtomten, hvor Fyns Politi i øjeblikket efterforsker brandårsagen:

- Det er en ruin. Det er dybt tragisk at se på. Taget er brast sammen, det er delvist dækket af lofter, og så har Skadeservice sømmet brædder for døre og vinduer, siger hun.

Vurderingen er, at der er ødelagt udstyr for omkring tre millioner kroner.

- Alt teknisk udstyr er røg- og vandskadet. Selv vores lamper i loftet med dagslys, fortæller Helle Poulsen.

Børn, unge og ældre der har fået en tid til klinikken i Langeskov, kontaktes i den kommende tid, hvor de vil få en ny tid i enten Munkebo eller Kerteminde. Tandplejen vil også tage kontakt til Langeskov Skole for at få omdirigeret patienterne.

Forsikret for tre millioner

Hvorvidt bygningen kan genopføres, eller der skal bygges helt nyt, er endnu uvist. Kasper Ejsing Olesen (S), der er formand for Børn- og Skoleudvalget trøster sig foreløbig med, at den skadede bygning er forsikret, fortæller han:

- Bygningen er forsikret for omkring tre millioner, men nu må vi vente og se, hvad forsikringen siger. Viser det sig, at det skal bygges op helt fra nyt, er det et spørgsmål om vi skulle kigge på en helt anden løsning. Jeg vil tale for, at vi samler det hele i et børnesundhedshus med både skoletandpleje, fysioterapeuter og psykologer. Det har de gode erfaringer med i Nordfyns Kommune, fortæller han.

På tirsdag står sagen anført som et orienteringspunkt på udvalgets dagsorden. I mellemtiden søger Fyns Politi efter en årsag til branden:

- Det ser ud til, at branden er startet udefra, mere kan jeg ikke sige foreløbig, siger Carsten Arentoft, politikommissær i Fyns Politi.

Efter brand: Elever skal til tandlæge i andre byer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce