Du er inviteret til fest: Kerteminde Kommune deler 175.000 kroner ud til ildsjæle og sportstjerner

Kerteminde Kommune inviterer kommunens borgere til fest i Langeskov Idrætscenter på fredag klokken 17.

Du er inviteret til fest: Kerteminde Kommune deler 175.000 kroner ud til ildsjæle og sportstjerner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der kommer både verdensmestre og europamestre, når Kerteminde Kommune på fredag inviterer alle borgere til Hædringsfest 2017 i Langeskov. Og i år får de frivillige betydeligt mere med hjem end et håndtryk fra borgmesteren, der er nemlig 175.000 kroner til uddeling

Langeskov: Det er sjældent, at ordene frivillige og pengeregn bliver brugt i samme sætning i Kerteminde Kommune, men på fredag ved den årlige hædringsfest bliver der delt ud med rund hånd til de frivillige.

Kommunen er nemlig kommet i den særlige situation, at de sidste penge i Kerteminde Kommunes Fortjenstfond skal bruges i år, ellers ryger de i statskassen. Derfor har Kultur- og Fritidsudvalget besluttet at dele alle 174.159,25 kroner ud.

Fortjentsfonden har levet en omskiftelig tilværelse, siden udvalget besluttede at nedlægge den i 2012, fordi den var for dyr at administrere. Udvalget ombestemte sig dog og fik derfor dispensation til at fortsætte fonden et par år, men nu går den ikke længere.

- Og hvis du vidste, hvor meget vi har vredet vores hjerne for at kunne udsætte nedlæggelsen og strække pengene. Men svaret har klart været: "De penge, der ikke bruges i år, går i statskassen," fortæller formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Lars Ole Valsøe, der glad konstaterer:

- Det bliver et gyldent år for de frivillige.

For at få brugt alle pengene har udvalget bedt kommunens borgere om at komme med indstillinger til, hvem der skal have en kontant belønning, og i alt er der indkommet 37 navne på fortjenstværdige frivillige.

- Det har været en lang liste, som vi har kunnet vælge imellem i udvalget, og vi har valgt at uddele pengene i portioner af 5000-6000 kroner, så der er temmelig mange, der får, siger Lars Ole Valsøe, der tilføjer, at udvalget har besluttet at give to af modtagerne en større legatportion. Men hvem det er, og hvorfor de har fortjent en større portion penge afsløres først på fredag.

- De har lavet en indsats, som vi har ønsket at påskønne, lyder det kryptisk fra Lars Ole Valsøe.

Alle er inviteret med til hædringsfesten 2017
Hædringsfesten 2017 afholdes i Langeskov Idrætscenter fredag den 17. november klokken 17.Der er gratis adgang til festen, hvor kommunen er vært for en bid brød og en sodavand.

Priser, der uddeles til hædringsfesten:

Årets Borger

Årets Foreningsleder

Årets Foreningsmedlem

Årets Frivillige

Årets Handicappris

Årets Partnerskabspris

Årets Kulturpris

Derudover vil der være hæder og håndtryk fra borgmester Hans Luunbjerg til alle guld,- sølv- og bronzevindere ved et mesterskab lige fra Fynsmesterskab til Verdensmesterskab.

Imellem alle borgmesterhåndtrykkene vil der være dans og musikalsk underholdning.

Verdensmestre og europamestre

Af de 174.159,25 kroner uddeles de 135.000 kroner til frivillige, der har udført en uegennyttig indsats, og de resterende kroner bruges til at belønne de sportsfolk fra kommunen, der i årets løb har vundet mesterskaber.

Hædringsfesten er nemlig en lige blanding af fejring af de unikke sportspræstationer samt det store arbejde, der udføres af de frivillige i kommunen.

- Det er en hyldestdag for hele vores foreningsliv. For uden alle de frivillige, der render rundt og laver alt arbejdet, var der heller ikke nogen, der kunne stå øverst på skamlen, siger projektleder i Kerteminde Kommune, Kasper Olesen, der fortæller, at der både er verdensmestre og europamestre blandt sportstjernerne, der bliver hyldet på fredag.

Lego-Thomas er favorit

Den mest prestigefyldt hæder, der uddeles på fredag er prisen som Året Borger 2017. Prisen gives til en borger, der foretager sig bemærkelsesværdige og beundringsværdige handlinger til gavn for hele kommunen.

I år er der kun indstillet fire personer til hæderen, og på forhånd er Lego-ejer Thomas Kirk Kristiansen favorit til at snuppe prisen for byggeriet af golfbanen Great Northern.

Vinderen af Årets Borger 2017 udpeges nemlig af Folkeoplysningsudvalget, og det er netop formanden for Folkeoplysningsudvalget, Erling Knudsen, der har indstillet Thomas Kirk Kristiansen. Sidste år valgte Erling Knudsen også at indstille en kandidat til Årets Borger, og dengang fulgte udvalget formandens indstilling.

Du er inviteret til fest: Kerteminde Kommune deler 175.000 kroner ud til ildsjæle og sportstjerner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce