Dreng står til kæmperegning


Dreng står til kæmperegning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GRAFFITI: 16-årig graffiti-mager i retten torsdag. Risikerer erstatningskrav på 86.000 kr.

KERTEMINDE: På torsdag er det dommens dag for en 16-årig dreng fra Kerteminde, der har tilstået 22 tilfælde af graffiti-hærværk.

Retten har informeret samtlige privatpersoner og virksomheder, der har erstatningskrav i forbindelse med hærværket, og bedt dem møde op til retsmødet og fremsætte deres krav.

De største krav forventes at komme fra TDC, der på halvandet år har brugt omkring 40.000 kroner på afrensning af graffiti i Kerteminde-området, og Arriva, som har haft udgifter til rensning af 16 busser i 2004.

To retssager

I alt forventes erstatningskravene at løbe op i 86.000 kroner, oplyser politiet.

Den 16-årige dreng fra Kerteminde begik det omfattende graffiti-hærværk sammen med en 15-årig kammerat fra Munkebo, men de to unge får hver deres retssag.

Den 15-årige er nemlig samtidig mistænkt for også at stå bag omfattende graffiti-hærværk i Odense.

I forbindelse med at den 15-årige blev taget for hærværket i Kerteminde, blev DSB opmærksom på, at drengens tag eller signatur gik igen i det register, virksomheden fører over graffiti-hærværk på tog og bygninger.

Den 15-årige har hidtil kun erkendt at stå bag graffiti i Kerteminde og Munkebo, og hans sag ved retten i Odense er endnu ikke berammet.

Betaling kan udskydes

Selvom den 16-årige dreng fra Kerteminde på torsdag bliver pålagt at betale erstatning, kan betalingen udskydes i fem år, hvis drengen ikke kan betale nu.

Drengens forældre kan ikke dømmes til at betale erstatningen.

Dommeren kan desuden vælge at udskyde en del af erstatningskravene til senere eller udsætte hele spørgsmålet om erstatning til civile søgsmål.

Dreng står til kæmperegning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce