Årsmøde for vinterbadere i Kerteminde bød på en iskold udfordring til avisens lokale journalist

Ti armtag og så tilbage igen. Sådan løs udfordringen, da Danmarks is-dronning, den 53-årige Mette B. L. Thomsen lørdag lagde vejen forbi Kerteminde til årsmøde for landets vinterbaderklubber, og undertegnede forinden mødte hende til et interview.

I marts 2014 svømmede hun som eneste dansker nogensinde 450 meter i en frossen flod i Lapland. For konkurrencens skyld, og fordi det giver velvære og et godt helbred. Jo, jo, så kunne jeg vel godt kaste mig ud i ti armtag i Kerteminde jollehavn.

- Vinterbadning er sundt. Det booster immunforsvaret, øger fedtforbrændingen, forebygger stress, giver god motion. Ja, selv sexlivet er det godt for. Alle burde blive ven med det kolde vand, lød det tillokkende fra is-svømmer Mette B. L. Thomsen.

Og pludselig stod jeg der på badebroen. Med chili i kæberne, badehætte på hovedet og en jævn vind fra nordøst mellem lårene.

- Kom så. Det er skønt, lød det fra vandkanten.

Bedøm selv om det ser sådan ud i videoen nedenfor.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Kerteminde-redaktionen med ansvar for både de yngste og de ældste. Det vil sige kommunens daginstitutioner, skoler, socialt udsatte børn og unge samt ældreplejen.

Mere om emnet

Se alle
At blive ven med det kolde vand

At blive ven med det kolde vand

Turismens Venner viste hvad de kan

Turismens Venner viste hvad de kan