Det er en kold tid, som vi lever i

Der var kold luft mellem Sonja Rasmussen og Palle Hansborg-Sørensen, da sidstnævnte den 10. december måtte vige borgmesterpladsen. Kommunenes vicedirektør, Egon Gaarde, bytter navneskilte.
Foto: Kim Rune

Det er en kold tid, som vi lever i

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udsigterne for Kerteminde er dystre ved indgangen til 2010. Virksomheder og kommune er trængt økonomisk, men der er også lyspunkter og stor aktivitet for at trække turistindtægter til

Kerteminde: Fra slemt til værre. Det er udsigten for det nordøstlige hjørne af Fyn, hvor Kerteminde Kommune for alvor blev ramt af ulvetider i 2009.

Lindøværftet synker, Kverneland fyrede for årets tredje gang lige før jul - og hjulene blev piftet på egnens førhen så dominerende autoforretning, Fa. Jens Petersen, hvor øgenavnet "Jens Mangepenge" nu blot er et minde om fordums storhed.

Også Bådkommissæren sejlede konkurs, men er dog nu på vej tilbage på ret køl.

Til gengæld kuldsejlede en driftig, lokal forretningsmand - Uffe Nørskov Laursen - med en feriehuspark i Tyskland. Efter det oplyste i avisen var gælden på 211 millioner kroner, mens parken set med tyske øjne var 127 millioner værd. Så hjalp det ikke, at værdien set fra Kerteminde var 354 millioner!

Fionia faldt i brønden

Lige så mørkt så det i lang tid ud for "Sortekilde", Kurt og Gitte Enevoldsens projekt på den gamle højskole.

Da finanskrisen slog hjørnetænderne i Danmark allerede i eftersommeren 2008, blev projektets hidtil så realistiske værdi på 100 millioner kroner med ét skåret ned til en tredjedel.

Det er skidt, når man skylder over 50 millioner væk, men det blev "Sortekilde"s held i uheld, at Fionia Bank selv var faldet i brønden. I bankens forgæves kamp for ikke at drukne blev der slået en streg over mere end 30 millioner kroner af tilgodehavendet på højskolen.

Det kom projektet til gode. Og det kan forhåbentlig også vise sig at blive til gavn for hele lokalsamfundet.

Et lokalsamfund, der med udsigt til massearbejdsløshed efter Lindø-lukningen, har alvorlig brug for nye aktiviteter. Ikke mindst på turistområdet, hvis velstanden ikke skal smuldre.

Turistchef Dorte Frandsen knokler sammen med personalet for at trække disse aktiviteter - og dermed gæster - til egnen. Arbejdet styrkes af initiativer som Kirsebærfestivalen og Kerteminde Sejlklubs satsning på sejlstævnet Big Boat Challenge for de helt store kølbåde.

Museer i nyt samarbejde

Museerne gør også - fortsat - en stor indsats for at styrke lokalområdet. Nu i samarbejde med museerne i Nyborg.

Kerteminde er også kommet på landkortet via sin nu årligt tilbagevendende revy. Skuespilleren Mads Nørby blev i sin egenskab af direktør for revyen tildelt Aarets Thorleif 2009, en prestigefyldt pris i branchen.

Det skulle gøre arbejdet med næste års revy lidt lettere, så succes og ekstra besøgende kan høstes.

Ekstra gæster i lokalområdet skulle gerne støtte forretningslivet, der generelt er trængt. Super Best lukkede i årets løb ned i Langeskovcentret, og Munkebo Bycenter kører tungt.

Det gælder kort sagt om at "finde alternative løsninger". Det vil være værdifuldt at se de "muligheder og løsninger, som vi ellers er blinde for i hverdagen".

Et missing link

I den situation, hvor vi "føler os totalt fastkørte" er der brug for hjælp til at "gå nye veje, realisere potentialer" og "træffe vigtige beslutninger".

Citaterne stammer fra en hjemmeside for firmaet Human Links, der arbejder med coaching netop for de fastkørte.

Human Links, der har hjemadresse i Dalby, vil de kommende fire år nok nærmest være et missing link i branchen for coaching.

Indehaveren, Sonja Rasmussen, har som nok alle i lokalområdet bekendt i en større sags tjeneste påtaget sig kampen som de kolde tiders betvinger i Kerteminde Kommune.

Det er en kold tid, som vi lever i

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce