Det er dyrt at spare: Konsulenter får million-gage for at finde besparelser i Kerteminde

Tim Jeppesen er kommunaldirektør i Kerteminde Kommune.

Det er dyrt at spare: Konsulenter får million-gage for at finde besparelser i Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kerteminde Kommune vil bruge mellem en halv og halvanden million kroner til konsulenter, der skal hjælpe kommunen med at spare

Kerteminde: Da politikerne havde svært ved at finde nye besparelser i efteråret, besluttede de at inviterede interesserede konsulentfirmaer til at komme med forslag til reduktioner i den administrative organisation.

Ni konsulentfirmaer har budt ind på opgaven, der i første omgang går ud på at finde besparelser for fire millioner kroner i 2018 og ti millioner kroner i 2019.

- De fire millioner kroner har vi egentligt selv fundet, fordi der er indført ansættelsesstop, siger kommunaldirektør, Tim Jeppesen, der i øjeblikket sidder og vurderer de indkomne tilbud.

Udover besparelserne i den administrative organisation skal politikerne i budgettet for 2019 finde besparelser for omkring 25 millioner kroner. Og da politikerne er trætte af de samme gamle spareforslag fra deres egen administration, vil det valgte konsulentfirma blive tilbudt at komme med nye spareforslag til budgettet.

- Vi skal lave et sparekatalog, som vi plejer til budgettet for 2019, og når vi har valgt en samarbejdspartner, så vil vi vurdere, om de også skal hjælpe med at lave sparekataloget. Men det tager vi først fat på, når vi har fundet dem, vi skal samarbejde med.

Tim Jeppesen regner med, at konsulentfirmaet, der skal hjælpe med at svinge sparekniven, er fundet omkring midten af januar.

Konsulenterne skal selv finde lønnen

Kommunaldirektøren vurderer, at konsulenter skal have et sted mellem en halv og halvanden million kroner for at gennemgå organisationen

- Vi har ikke skrevet nogen prisindikation i tilbuddet, men jeg er sikker på, at begge undersøgelser til sammen vil koste under halvanden millioner kroner.

Rent formelt er det nemlig sådan, at hvis prisen for konsulentydelserne bliver over halvanden milion kroner, så skal opgaven sendes i EU-udbud, og det er en besværlig opgave, som kommunen gerne vil undgå.

Pengene til konsulenterne skal findes ved hjælp af besparelser, der lægges oven i de besparelser, konsulenterne er ansat til at finde.

- Hvis det koster 800.000 kroner, så skal man finde 800.000 kroner mere i besparelser. Konsulenterne bliver ikke betalt af kommunekassen, men af de besparelser, der bliver fundet, siger Tim Jeppesen.

Det er dyrt at spare: Konsulenter får million-gage for at finde besparelser i Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce