Det cykler derudad for Kerteminde-forfatter


Det cykler derudad for Kerteminde-forfatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KERTEMINDE: 10 dage efter, at rytterne i årets Tour de France var kørt over målstregen i Paris, var forfatteren og journalisten Svend Novrup klar med en bog om den selvsamme tur - i øvrigt bog nummer 75 fra den flittige Kerteminde-forfatter.

Det var det danske hold MCJ&J's udtagelse til touren, der satte Novrup i gang, og fem dage før tourens start var han end ikke akkrediteret, og hotelreservationer var heller ikke på plads, men han drog af sted ikke mindst for at skildre det danske holds strabadser på de franske veje.

Smuk overlevelse

Svend Novrup lægger ikke skjul på, at han er begejstret over det danske holds indsats. "Overlevelse kan også være smuk," skriver han i bogen og understreger, at holdet havde en god moral og kæmpede flot.

- Det på trods af, at de havde mange vanskeligheder undervejs og var uheldige ved ikke at være med i de rigtige udbrud, siger han og betegner årets løb som det bedste siden 1964.

Bogen har til dels karakter af en dagbog, der følger rytterne dag for dag. Kort før løbets start fik Novrup en aftale på plads med et trykkeri i Gråsten, og mens dagens etape blev kørt, skrev han det bedste, han har lært, og dagens beretning fra landevejene og om livet i dansker-lejren blev samme dag sendt som e-mail til Gråsten.

Dårligt var rytterne over målstregen efter opløbet i Paris, før det sidste punktum var sat og sendt til Danmark. Kort efter gik turen mod Danmark og næste morgen klokken 5.55 holdt Novrup møde med bogtrykkeren på en rasteplads i Sønderjylland, hvor film med billeder fra løbet blev afleveret. De følgende par dage blev brugt til layout og billedtekster, inden bogen kunne trykkes og afleveres til bogbinder.

Tv-speaker

Bogen har titlen "Tour de France 2000 - Den gyldne Årgang" Det er imidlertid ikke den første Novrup-bog om det berømte løb, for i 1995 skrev han "Stjernerne og Vinbærerne", der i foråret blev udgivet i en engelsk version med fire ekstra kapitler. Siden har han i fire år speaket cykelløbet for Euro Sport, men i år ønskede kanalen tidligere professionelle cykelryttere til den tjans. Derfor blev der tid til bogen. Interessen for cykelløb og specielt Tour de France er imidlertid langt ældre end både bøger og tv-speak. Første gang Novrup var tæt på løbet, var i slutningen af 50'erne, da han sammen med sin familie var turist i Frankrig. I 1971 skrev han sin første artikel om løbet.

Det cykler derudad for Kerteminde-forfatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce