Det bliver en lang dag

I løbet af natten skar de unge mænd sig på glas fra smadrede ruder. Derfor satte de flere blodige spor rundt omkring i byen.
Foto: Mie Schärfe

Det bliver en lang dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teenagere, der for tre måneder siden hærgede en nat i Kerteminde, skal for retten i dag

KERTEMINDE: Det bliver en lang dag i retten i Odense, når sagen om de to lokale mænd, der i natte- og morgentimerne den 10. og 11. marts gik amok i Kertemindes midte, i dag begynder.

Det samlede anklageskrift for de to teenagere på henholdsvis 18 og 17 år er på 13 punkter. Her er der tale om vold, hærværk og tyveri.

For den 18-årige begynder retsagen med en tur tilbage i tiden. Han er tiltalt i tre forhold, som ikke har noget at gøre med episoderne den 10. og 11. marts.

I oktober 2007 overfaldt han på marinaen i Kerteminde en mand, som blev slået flere gange i ansigtet med en knytnæve. Den 18-årige er tiltalt vold efter straffelovens §244, hvor der straffes med enten bøde eller op til tre års fængsel.

Samme paragraf gør sig gældende i det andet forhold fra tidligere på året, som den 18-årige er tiltalt for. I slutningen af februar i år har han i sit hjem grebet fat om halsen på sin mor. Ude på gaden har han skubbet moderen ind i en rude, som moderens med baghoved slog itu.

En uge forinden havde den 18-årige været en tur i Fakta i Langegade, hvor han havde stjålet en kasse hel kasse øl.

De resterende 10 punkter i anklageskriftet handler om den voldsomme nat mellem mandag og tirsdag.

Vold mod tjenestemand

De to er i fællesskab sigtet for vold og trusler mod tjenestemand efter straffelovens §119, stk. 1, som kan give op til otte års fængsel. Mændene har truet og forsøgt at skade en buschauffør. De har forgæves forsøgt at komme ind i bussen, og har herefter to gange kastet store sten mod bussens frontrude, som er blevet smadret

Den 18-årige er desuden tiltalt efter samme paragraf for at have været voldelig og truende over for en postfunktionær, som den 18-årige tilmed har skoddet en cigaret i panden på.

I løbet af natten og morgenen begik de to unge, der var påvirket af narkotika og spiritus, hærværk flere steder i byen. Det er blevet til samlet seks punkter i anklageskriftet.

De fleste af tilfældene er de to mænd tiltalt efter den paragraf, som kan give op til seks års fængsel.

De er tiltalt for hærværk af "betydelig omfang eller mere systematisk eller organiseret karakter". Det drejer sig om hærværk mod to busser, der stod parkeret ved rutebilsstationen. Der er knust forruder, sparket buler og smadret lygter.

De resterende hærværkspunkter handler om en knust rude i Thorkiosken på Strandvejen, ødelagte postkasser og en knust forrude og ridser på en parkeret bil i Langegade.

Sluttelig er de to i fællesskab tiltalt for tyveri i to forhold. Mandag aften brød de ind i Netto på Strandvejen, og her stjal de en kasse øl. Tirsdag morgen omkring kl. 6.45 gik de to unge mænd ind i bagerforretningen Clausens Eftf. Her forlod de butikken med tre Cocio chokolademælk, som de havde taget i køledisken uden at betale for dem. Anklageren kræver de unge mænd fængslet.
Voldelig nat
De to mænd på 17 og 18 år hærgede i Kerteminde natten mellem mandag den 10. marts og 11. marts.

De havde begyndt aftenen med at feste hjemme hos én af mændene.

I løbet af natten mødte de flere personer. Nogle blev antastet, mens andre blev vidner til teenagernes hærgen.

De blev anholdt foran chokerede buspassagerer på rutebilsstationen omkring kl. 7.10.

Retssagen foregår i dag i Retten i Odense.

Det bliver en lang dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce