Der røg efterlønnen: Følger barnedrømmen og åbner grafisk virksomhed i Langeskov

Heidi Nørup har lejet sig ind i det, der tidligere var kantinen hos Thermo King på Industrivej i Langeskov. Herfra driver hun Graphic Sign, der leverer alt indenfor synlighed af virksomheder. Om det er skiltning, hjemmesider, autodekoration eller tøjtryk. Foto: Helle Kryger

Der røg efterlønnen: Følger barnedrømmen og åbner grafisk virksomhed i Langeskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som 15-årig var Heidi Nørup klar til at stifte egen virksomhed. En del omveje senere går drømmen nu endelig i opfyldelse

Langeskov: Levevejen lå ellers snorlige foran hende, da Heidi Nørup i folkeskolens ældste klasser skulle vælge sin fremtid. Ansøgningen til erhvervspraktikken blev afleveret i gotisk skrift. Hun havde gået til kalligrafi i fritiden, og den lokale skiltemaler i barndomsbyen tilbød hende efterfølgende en læreplads, så hun var udlært allerede som 19-årig.

- Og den lokale autolakerer tilbød mig faktisk, at jeg kunne købe mig ind og etablere mig som selvstændig i hans lokaler, så snart jeg var færdigudlært,, fortæller Heidi Nørup.

Hun brugte sommerferien som nyudlært skiltemaler til at tage kurser i regnskab på handelsskolen. For at være helt klar til at drive egen virksomhed. Og indhentede tilbud på maskiner.

Men sådan ville skæbnen det ikke. På vej over et lyskryds den sensommer kom en motorcykel susende i fuld fart over for rødt.

- Jeg fik piskesmæld og fik ødelagt begge mine håndled, fortæller hun i dag 23 år senere.

- Jeg har investeret alt, hvad jeg ejer og har i det her. Jeg har hævet min efterløn og investeret 300.000 kroner i udstyr. Nu er det nu.
Heidi Nørup, indehaver af Graphic Sign.

Alt på ét bræt

Vi sidder på Industrivej i Langeskov, der er kaffe på kanden, og udenfor lokalerne står et stort skilt med navnet på det firma, som endelig er blevet Heidi Nørups.

"Graphic Sign. Visuel genkendelighed hele vejen rundt om din virksomhed." Den barnedrøm, som blev så brutalt afbrudt dengang, blev for 20 uger siden til virkelighed i Langeskov Erhvervspark.

Heidi Nørup har lejet sig ind i det tidligere Thermo King. Hvor de mange fabriksansatte tidligere gik i kantinen, kan virksomheder, der vil gøre sig synlige for kunderne, nu bestille en ny hjemmeside, logo, tøjtryk, skilte og dekorationer på firmabilen.

- Jeg har investeret alt, hvad jeg ejer og har i det her. Jeg har hævet min efterløn og investeret 300.000 kroner i udstyr. Nu er det nu, fortæller hun.

Efter ulykken, som hun i dag er helt ovre, tog hun en uddannelse som mediegrafiker, og efter flere ansættelser i grafiske virksomheder og på reklamebureauer gik det op for Heidi Nørup, at hun kan mere end de fleste.

- Jeg kan levere en bred palette af visuelle produkter til små og mellemstore virksomheder. I kraft af min coachinguddannelse ved jeg også, hvordan man skaber et godt arbejdsmiljø. Lige nu er der kun mig til at lave det hele, men det er min plan at få en elev og en lærling ind, når jeg har sparet lidt op i virksomheden.

Autodeko midt om natten

Siden åbningen i februar er ordrerne begyndt at rulle ind.

- Jeg er simpelthen blevet taget så godt imod. Jeg havde tænkt, at jeg skulle ud og reklamere, men det har bare overhovedet ikke været til at følge med, for det har væltet ind med opgaver.

Blandt kunderne er Langeskov Erhvervspark, Cortex Park, Den Kongelige Livgarde, Rosa Danica og flere lokale virksomheder.

- En fredag eftermiddag ringede de fra Sybergkvæg og sagde, at de lige var kommet til at købe en trailer, og de havde åbent landbrug søndag morgen. Om jeg ikke ville dekorere den. Så måtte jeg stå og lave autodekoration klokken et om natten. Men jeg nåede det, og det blev så flot, fortæller Heidi Nørup, der nyder at have fået foden under eget bord.

Lidt sommerferie bliver der dog også tid til.

- Jeg tager nok i hvert fald et par uger i det jyske med børnene, fortæller hun.

Der røg efterlønnen: Følger barnedrømmen og åbner grafisk virksomhed i Langeskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce