Der handles lystigt i Langeskov


Der handles lystigt i Langeskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bolighandlen går godt i Langeskov, skidt i Kerteminde og stabilt i Munkebo

Den generelle afmatning på boligmarkedet har ramt Kerteminde hårdt. I Munkebo er markedet stabilt, mens hushandlerne går lystigt - særdeles lystigt, endda - i Langeskov-området.

Det fremgår af en opgørelse over solgte parcelhuse og rækkehuse i 2. kvartal i Kerteminde Kommune. Opgørelsen er udfærdiget af det uafhængige analysebureau Faktaboksen.

I 2. kvartal i 2007 blev der indgået 12 handler i Langeskov og Marslev - altså den gamle Langeskov Kommune.

I 2. kvartal i år blev der handlet 34 huse - altså næsten tre gange så mange huse som i 2007.

En væsentlig forklaring på den lystige hushandel i Langeskov er prisen, fortæller Pernille Egholm fra ejendomsmæglerfirmaet EDC i Langeskov.

- Især børnefamilier og førstegangskøbere har svært ved at betale de høje huspriser i Kerteminde og for den sags skyld i Odense. Derfor vælger de huse til mere overkommelige priser, og da Langeskov er et godt lokalsamfund, vælger de at købe her, siger Pernille Egholm.

600.000 kr. til forskel

Og der er mærkbare prisforskelle på de to byområder. I Langeskov blev de 34 huse i 2. kvartal solgt til en gennemsnitspris på 10.083 kroner pr. kvadratmeter bolig - i Kerteminde var den reelle salgspris 14.342 kroner pr. kvadratmeter. For et parcelhus på 150 kvadratmeter er forskellen alt andet lige altså godt 600.000 kroner - eller en bruttoydelse på omkring 5000 kroner om måneden.

Store prisnedslag

Dertil kommer, at den udbudte huspris, som mæglerne annoncerer med i Kerteminde, bidrager yderligere til at skræmme det knapt så købestærke publikum væk.

For husene bliver udbudt til en gennemsnitspris på 17.385 kroner - altså omkring i gennemsnit godt 2,6 millioner kroner for et parcelhus på 150 kvadratmeter.

Men de udbudte huse ligger længe i udstillingsvinduet - i gennemsnit 160 dage. Og sælger må altså indstille sig på at give markante afslag på salgsprisen for at få handlen i hus - i 2. kvartal blev husene i gennemsnit sat 21 procent ned i pris, inden de blev solgt.

Kerteminde har samtidig oplevet en markant nedgang i antallet af effektuerede hushandler. I 2. kvartal 2007 blev der solgt 14 huse i Kerteminde postdistrikt - i år var antallet nede på ni hushandler. Og det til trods for, at der faktisk er 58 huse til salg. Anderledes stabilt går hushandlen i Munkebo. I 2. kvartal i år blev der handlet 13 huse - sidste år var tallet 14.

Til gengæld ligger husene længe til salg - 145 dage i gennemsnit. Og sælger må give et for kommunen rekordstort afslag på 26 procent for at få huset solgt, fremgår det af analysen.

Der handles lystigt i Langeskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce