Jollepladserne ved "Dosseringsbroen" skulle indtjene 2,9 millioner kroner - i år giver de 18.000.

Kerteminde: Pælene står tæt langs med Dosseringen, men kun en enkelt jolle ligger og vugger.

Og sådan har det stort set været, siden pladserne blev etableret i 2014.

Og der er ikke udsigt til, at det bliver anderledes sådan lige med det første.

Havnefoged Jimmy Pedersen kan oplyse, at seks af de 32 pladser i øjeblikket er udlejet. Inden 1. april bliver der sendt opkrævning ud, og så vil det vise sig, om alle seks fortsat vil leje pladserne.

Med en lejepris på knap 3.000 kroner pr. plads betyder det, at der går temmelig lang tid, inden den lille jollehavn ved "Dosseringsbroen", som den er døbt, har indtjent de 2,9 millioner kroner, der var hele formålet med den - 161 år, hvis alle seks jollepladser forbliver udlejet.

Dosseringsbroen blev opfundet, fordi der manglede 2,9 millioner kroner i regnskabet for Renæssancehavnen, og dem mente man i kommunen at kunne tjene på jollepladser.

Ikke en fejl

Borgmester Hans Luunbjerg (V) oplyser, at der ikke er nogen speciel strategi for at få lejet pladserne ved Dosseringsbroen ud.

- De pladser indgår som en del at der samlede tilbud sammen med Marinaen og Jollehavnen, og pengene ender jo i samme kasse, uanset fra hvilket sted, de kommer, siger han.

Personligt kan han i øvrigt godt forstå, at folk foretækker at lægge deres jolle i jollehavnen eller Marinaen.

- Det er erfaringen fra Dosseringsbroen, at folk kravler rundt på de få både, der har ligget der, eller endda stiller sig op i en jolle og fisker, fortæller han.

Uanset den begrænsede begejstring blandt jolleejerne, så vil Hans Lunbjerg ikke kalde Dosseringsbroen for en fejl. Han mener, at forklaringen skal findes i, at markedet er mættet - at der ikke er flere jollerejere, der mangler et sted at lægge deres fartøj.

Den forklaring modbevises dog i nogen grad af, at der fortsat er folk på venteliste til en plads i jollehavnen.

- Vi har en venteliste, bekræfter formand for Jollehavnen Poul Rasmussen. - Når folk henvender sig til os, henviser vi altid til, at der er ledige pladser lidt længere ende i havnen. Men folk vil hellere vente på en plads herude i jollehavns-miljøet.

  • Nordström_Helle

    Af:

    Jeg har arbejdet som journalist i Kerteminde i rundt regnet 30 år, først på Kjerteminde Avis og siden 2010 på Fyens Stiftstidende.