Den gamle bedemandsforretning i Kerteminde erstattes af nye byhuse

Fj Ejendomme har gjort sig meget umage med at tegne noget, der passer ind i det gamle købstadsmiljø - med skorstene, er kun er til pynt, og hjørnekvadre der matcher villaens. Tegning: Fj Ejendomme

Den gamle bedemandsforretning i Kerteminde erstattes af nye byhuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I løbet af meget kort tid begynder nedrivningen af det meste af Præstegade 78 - kun villaen bevares. Nye byhuse forventes klar til påsken 2019

Kerteminde: Går du og drømmer om at bo i den gamle del af Kerteminde? Og foretrækker du samtidig at bo i et nybygget, energirigtigt hus uden for meget udenom-plads? Så er der nu et godt tilbud.

Et nyt selskab, FJ Ejendomme, går i løbet af kort tid i gang med at rive det meste af adressen Præstegade 78 ned. I stedet skal der opføres seks nye byhuse.

Præstegade 78 er der, hvor skiftende bedemænd indtil for godt fire år siden fyldte både villaen og baggården, mens sidebygningen langs med vejen var udlejet. Nu er det kun villaen, der kommer til at stå tilbage. Resten bliver revet ned for at give plads til det nye.

- Vi bevarer det gamle hus, for det er et godt hus, det ville være synd at rive ned, fortæller den ene af FJ Ejendommes to ejere, Lars Christian Jensen.

- Det trænger bare til modernisering, så er der 166 rigtig gode kvadratmeter på en meget attraktiv beliggenhed 100 meter fra Lillestranden.

Savværk, karetmageri og bedemandsforretning
Kerteminde: Siden der første gang blev bygget i Præstegade 78, har der været erhverv på adressen.

Det var tømrermester Peter Petersen, der i 1888 opførte et forhus med tilhørende savværk og værkstedsbygninger.

I 1911 blev ejendommen købt af Niels Hansen, der videreførte savværket, og det var her på adressen, at konservesfabrikken 555 i 1916 blev grundlagt.

i 1925 blev det hele raseret af en brand, og karetmager hans Hoffmann købte de sørgelige rester. Det var ham, der opførte de nuværende bygninger, som blev indrette med karroserifabrik og karetmagerværksted samt garage.

I 1972 blev ejendommen købt af tapetmester Jørn Møller, der etablerede bedemandsforretningen, der senere blev overtaget af Nils-Peter Holm, som i 2014 flyttede virksomheden til Strandvangen.
På den ret store grund, der gemmer sig bag villaen, bliver der plads til private p-pladser til alle husene. Tegning: Fj Ejendomme
På den ret store grund, der gemmer sig bag villaen, bliver der plads til private p-pladser til alle husene. Tegning: Fj Ejendomme

Startede som savværk

Til gengæld bliver den lange bygning langs med Præstegade, der hører med til nummer 78, revet ned. Det giver plads til tre nye byhuse. De tre andre byhuse bliver opført inde i gården, hvor bedemandsforretningen og det tilhørende store værksted rives ned.

Fordi ejendommen fra starten har været med tilhørende erhverv - først savværk og siden karosserifabrik og karetmagerværksted -hører der en usædvanlig stor grund til, så både villaen og de seks byhuse får hver deres lille bid have til, og der er også plads til, at alle får privat parkeringsplads i gården.

- Vi købte ejendommen af Nils-Peter Holm ved årsskiftet og vi er klar til at gå i gang med det samme, forsikrer Lars Christian Jensen.

Præstegade vil være spærret for trafik frem til den 4. maj, så der er plads til nedrivningen af den lange sidebygning.

- Vi regner med at kunne sætte byggeriet i gang i løbet af sommeren 2018. Om alt går efter planen, så vil de nye byhuse være klar til indflytning til påske 2019.

Byhusene allerede til salg

Nils-Peter Holm, der i 2014 flyttede bedemandsforretningen ud i industrikvarteret, puslede selv med planer om at bygge på grunden i Præstegade, men hans planer blev mødt af modstand fra naboerne.

- Vi ved, at det betød meget for Nils-Peter Holm at sælge til nogen, der ville bygge i god kvalitet og på en måde, så det passede ind i den gamle købstad, og det passer perfekt med det, vi gerne vil, understreger Lars Christian Jensen.

- Vi vil opføre kvalitetsbyggeri fyldt med gode materialer, fordi vi tror på, at dem, der vil flytte ind her med den skønne beliggenhed, er mennesker, der vil betale for at få noget godt. Jeg forestiller mig, at det her byggeri især vil appellere til seniorer eller mindre familier, der har solgt et større hus, og nu gerne vil have noget mere overskueligt, eller som ønsker et byhus frem for en lejlighed.

Byhusene opføres med lyse gule vandskurede vægge og selvfølgelig rødt tegltag. For rigtigt at passe til Kertemindes gamle huse, bliver der skorstene på forhuset - der ikke har anden funktion end pynt.

Byhusene er sat til salg, endnu inden det gamle er revet ned. Du kan se hele salgsprospektet her nedenfor. Vil du gerne vide endnu mere, er der informationsmøde lørdag den 10. marts klokken 14-15.00 på adressen Præstegade 78C.

Den gamle bedemandsforretning i Kerteminde erstattes af nye byhuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce