Debat: Hvor mange stormflode skal Kerteminde have?


Debat: Hvor mange stormflode skal Kerteminde have?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Søren B. Sillassen, Folkeslusen, Nørrevænget 30, Odense C
Suhirrthavathy Thiruchelvam
Kerteminde. 

Læserbrev: Uanset hvad må man bare konstatere, at det er ejerne, som står med problemerne, når vandet kommer. Men er det overhovedet realistisk at finde økonomien til en stormflodsbeskyttelse?

I det forrige stormflodsprojekt var bidragene sammensat i forhold til sikringshøjden (skema på hjemmesiden www.folkeslusen.dk).

Donationen fra Realdania har formentlig en udløbsdato (grafik på hjemmesiden). Der er 328 ejendomme, som ikke kan få udbetalt stormflodserstatning for stormfloder op til 150 centimeter.

Pengene fra Realdania er der nu, så hvor længe synes du, det giver mening at vente?

Stormfloden i 2006 kostede i gennemsnit 108.000 kroner per ejendom. Fordelingen af bidrag for private i det forrige stormflodsprojekt kan ses på hjemmesiden.

Stormflodsbeskyttelse kan betales i små månedlige rater. Hvor mange flere stormfloder synes du, Kerteminde skal have, inden der skal laves en beskyttelse?

Som alternativ til en fast model for, hvem der skal bidrage med hvor meget til en stormflodsbeskyttelse, kan man basere økonomien på frivillige bidrag. Men hvad er nu det for noget hippie-bras?

Ja, det er et godt spørgsmål. Men hvor godt var det egentlig, at partdelingsmodellen blev modtaget i det forrige projekt?

Men er der så ikke nogen, som fedtspiller og lader de andre betale. Jo, det kan ikke afvises, men er en fast model for bidragene bedre? Hvis der er mange, som ikke vil bidrage, bliver stormflodsbeskyttelsen ikke til noget, og så vil vi helt sikkert blive ramt af stormflod igen - og igen -og igen.

Mange betaler vejhjælp til en bil, som repræsenterer en mindre værdi end boligen, og risikoen er væsentligt lavere end for udgifterne efter en stormflod.

Debat: Hvor mange stormflode skal Kerteminde have?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce