De tog det sure med det søde


De tog det sure med det søde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsinket 17 timer i Rom efter kirsebærfestival.

KERTEMINDE: Man skal tage det sure med det søde.

Det gør i hvert fald Else Møller, formand for Kirsebærfestivalen i Kerteminde, når hun skal evaluere en studie- og inspirationsrejse til Italien sidste weekend.

Hun besøgte sammen med borgmester Palle Hansborg-Sørensen den traditionsrige kirsebærfestival i den lille by Raiano 150 km syd for Rom. Med på turen, der blev betalt af kommunen, var for egen regning de respektive ægtefæller.

- Vi havde et par dejlige og udbytterige dage i Raiano, men hjemturen forløb desværre langt fra som planlagt, fortæller Else Møller.

- Vi skulle flyve fra Rom i mandags kl. 14.10. Turen varer normalt to en halv time, men vi var ikke i Kastrup før tirsdag morgen. En forsinkelse på i alt 17 timer.

- Vi fik først at vide, at flyet fra Sterling var forsinket på grund af tekniske problemer i Kastrup. Det gentog sig med to timers varsel, selv om det stod klart, at selskabet udmærket vidste, det ville tage længere tid. Hvis de havde været ærlige og sagt, det ville vare mindst 8-10 timer, kunne vi og alle de andre passagerer have disponeret ventetiden i Rom på en positiv måde.

- Vi fik som et plaster på såret to gavekort fra Sterling til flyrejser i Europa, men det blev en lang og hård rejse. Det vigtigste var dog, at vi kom godt hjem, så vi vil ikke beklage os mere.

- Det var også med til at holde humøret oppe, at vi mødte en utrolig, fantastisk gæstfrihed under kirsebærfestivalen i Raiano understreger Else Møller.

- Lørdag var vi med til at plante 160 kirsebærtræer - et for hver families yngste barn i byen. Søndag fandt selve festivalen sted med bl.a. et flot optog med børn i nationaldragter og orkestre gennem byen.

Gode ideer med hjem

- Det er en god ide, som vi må prøve at overføre til Kerteminde. Jeg kunne forestille mig, at man i kommunens landsbyer pyntede en vogn og konkurrerede om den smukkeste.

- Det kan ikke nås i år, hvor festivalen holdes 18.-20. juli. Men vi satser dog på at plante seks-syv kirsebærtræer i alle landsbyerne senere på året. Landsbyrådet er positivt, og vi er i gang med at søge fonde.

- Kontakten til Raiano opstod for to år siden, da en italiener, som arbejdede i Kerteminde, skulle hjem til sin mors begravelse. Han fortalte, at Kerteminde netop var begyndt at holde kirsebærfestivaler, og da man havde gjort det i Raiano i mange år blev borgmesteren begejstret. Han besøgte den næste festival i Kerteminde i 2006 med lokale produkter og kommer måske igen i år, hvis økonomien tillader det, fortæller Else Møller.

I Italien holder et utal af byer hvert år en kirsebærfestival. De starter sydpå og fortsætter mod nord i takt med modningen.

- Vi fik i øvrigt under besøget etableret kontakt til en erfaren herre, nemlig direktøren for samtlige kirsebærfestivaler i Italien, oplyser Else Møller.

De tog det sure med det søde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce