De tegner landskabet

Michael og Hanne Bat Finke flytter deres virksomhed fra Nordfyn til Hindsholm. Det hele skal stå færdigt i løbet af et års tid.
Foto: Ole Friis

De tegner landskabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landskabsarkitekterne Michael og Hanne Bat Finke laver tegnestue i en af Hverringes gamle ejendomme

BØGEBJERG: Selv om ejendommen har en af de absolut bedste beliggenheder på Hindsholm, ser den ikke ud af meget. Bortset fra det røde tegltag, som er helt nyt, er der reelt tale om en ruin. Men det gamle bindingsværk på Hersnapvej får nyt liv, når landskabsarkitekterne Michael og Hanne Bat Finke flytter ind i idyllen med udsigt over Storebælt.

- Det hele bliver genskabt, som det var, siger Hanne Finke, der sammen med sin mand, Michael Finke, har planer om at lave den tidligere stald om til tegnestue.

Ejendommen ejes af Niels Iuel Reventlow, og derfor er det også ham, der sørger for, at bygningerne igen kommer til ære og værdighed. Så selv om de nye lejere er arkitekter, har de som sådan ikke noget at gøre med renoveringen.

- Selvfølgelig har vi ønsker og forslag til, hvordan tegnestuen skal indrettes, men selve opgaven er ikke vores, siger Hanne Finke, der tidligere har løst en del opgaver for Hverringe.

- Det her sted har et enormt potentiale. Området er fortryllende flot, og derfor kan vi virkelig formidle værdien af at have landskabet omkring os, siger Michael Finke.
Der er et stykke vej endnu, inden den gamle stald kan tages i brug som moderne tegnestue. Parret håber, at første del af projektet står klar til næste sommer.
Der er et stykke vej endnu, inden den gamle stald kan tages i brug som moderne tegnestue. Parret håber, at første del af projektet står klar til næste sommer.
Foto: Ole Friis

Slappe af - have det rart

Parret, der mødte hinanden på Kunstakademiets Arkitektskole i Købehavn, har siden 2002 drevet deres egen tegnestue. Her har de blandt andet løst opgaver for Rigshospitalet, OUH og en hel del fynske kommuner.

I øjeblikket arbejder de to arkitekter på at renovere en park i Slagelse, et nyt hovedsæde for Sparekassen Faaborg, ligesom tegnestuen også er i gang med en opgave for Energi Fyn.

- For os handler det om at udvikle rum, hvor man kan slappe af og have det rart. I byerne er kampen om pladsen så trang, at man er nødt til at planlægge sig ud af problemerne. Og her beskæftiger vi os med det rum, der er mellem husene, siger Michael Finke.

For arkitekterne ligger der også masser af opgaver i at pleje og bevare kulturlandskabet.

- På Hindsholm er der masser af fritstående gamle egetræer, som man har pløjet udenom i generationer. Vi kan vurdere, om der måske skal rejses flere. For arkitekten ser på landskabet med helt andre øjne, og dermed adskiller vi os både fra landmændene og naturfredningsfolkene, siger Michael Finke.

Fra ejendommen på Hersnapvej er der på én gang udsigt til det meste. Med 250 meter til vandet er der udsigt til skov, strand, levende hegn, moser og marker. Og så selvfølgelig Romsø, der ligger som en lysende perle midt i Storebælt.

- Hvis vi holder vores møder herude i stedet for på direktionsgangene, kan vi spare mange timer på at argumentere for vores synspunkter, siger Hanne Bat Finke.

Om et år skal det hele gerne være færdigt, men parret håber på, at tegnestuen kan tages i brug i løbet af sommeren 2009.

- En virksomhed som vores kan i princippet ligge, hvor det skal være. Det kræver bare en ordentlig internetforbindelse, siger Michael Finke.

De tegner landskabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce