De hilser kæmpemøllerne i Munkebo velkommen: - Ja tak til nye arbejdspladser

Bag klubhuset ved Boels Bro skyder den første af i alt tre 150 meter høje vindmøller op. Inde i huset er der stor tilfredshed med den nye udsigt. Steen Bjørn Nielsen (på billedet) håber, det vil bringe flere arbejdspladser til området. Foto: Helle Kryger

De hilser kæmpemøllerne i Munkebo velkommen: - Ja tak til nye arbejdspladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En stille fredag formiddag i bådejerforeningen Boels Bro jubler de over udsigten til tre nye kæmpevindmøller i Munkebo.

Munkebo: Januarvinden blæser kold og ubarmhjertig udenfor, men i det lille klubhus ved Boels Bro spreder ilden i brændeovnen varme og hygge. Leif Aagaard har knappet sin dåseøl op og nyder udsigten over Odense Fjord med sin kæreste Karen Hansen ved sin side. De er blandt Bådejerforeningen Boels Bros cirka 80 medlemmer. De nyder at komme ned til det lille fiskerleje, selvom det er udenfor sæsonen.

Men naturens gang er ikke det eneste, de følger med i inde fra den lille træhytte. Fra husets vinduer yderst til venstre kan de følge opførelsen af den første af i alt tre 150 meter høje vindmøller. Et projekt, der har mødt stor kritik på sin vej fra såvel politikere som lokalbefolkning i Munkebo. De ødelægger udsigten, de larmer og reducerer huspriserne i området, har de talrige protester lydt.

Udvidelsen af havneterminalen betyder, at der forhåbentligt kommer flere virksomheder til området. Det kan vi da ikke have noget imod, og vindmøllerne - Herre Gud - det er kun godt med noget udvikling.
Steen Bjørn Nielsen, Munkebo
Fra venstre: Steen Bjørn Nielsen, Leif Aagaard og Anni Rasmussen. 
Foto: Helle Kryger
Fra venstre: Steen Bjørn Nielsen, Leif Aagaard og Anni Rasmussen. Foto: Helle Kryger

Håber på flere virksomheder

I dette lokale lyder der dog kun positive ord om det projekt, der udfolder sig udenfor og som ligger udfoldet på en planche over et bord inde i varmen.

- Os, der kommer hernede, er yderst positive. Da de byggede bananen (den kunstige sandrevle, som én af møllerne står på, red.), lavede de en ny sejlrende til os, og de har taget hensyn hele vejen igennem. Men det bedste er da, at projektet betyder, at der kommer flere arbejdspladser til Munkebo, fortæller Leif Aagaard.

- Udvidelsen af havneterminalen betyder, at der forhåbentligt kommer flere virksomheder til området. Det kan vi da ikke have noget imod, og vindmøllerne - Herre Gud - det er kun godt med noget udvikling, fortæller Steen Bjørn Nielsen, der er trådt ind af døren sammen med Anni Rasmussen.

Mens de finder sig til rette i hyggeklubben, løber deres sorte labrador frejdigt rundt og bader i strandkanten.

- Han plejer at løbe hen til døren og gø, når han vil tilbage i bagagerummet, fortæller Steen Bjørn Nielsen roligt. Der er nemlig adgang forbudt for hunde i lokalerne

Det er Vestas, der står for opførelsen af de tre møller for Energi Fyn. Byggeriet ventes færdigt til 20. februar 2018, og det er planen, at møllerne kan producere 34 gigawatt-timer hvert år - eller hvad der svarer til 8600 husstandes årlige elforbrug. Det vil sige, at møllerne forventes at kunne forsyne både Lindø industripark samt dele af Munkebo med strøm. Hos Lindø Industripark og Energi Fyn forventer man, at der med udvidelsen af havneterminalen vil tegne sig "et fynsk kraftcenter for energi til glæde for den lokale udvikling i Munkebo."

De hilser kæmpemøllerne i Munkebo velkommen: - Ja tak til nye arbejdspladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce