De fattige bor i Munkebo


De fattige bor i Munkebo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • I Munkebo tjener de næsten det halve af, hvad de gør i Stubberup Sogn

Munkebo: Der er langt mellem rig og fattig i Kerteminde Kommune.

Stubberup Sogn er nummer et - ikke bare i Kerteminde Kommune, men på hele Fyn - når det drejer sig om den højeste gennemsnitlige årsindtægt. Her er den på 488.847 kroner i 2015.

Munkebo derimod ligger helt i bunden af de 12 sogneområder i Kerteminde Kommune med en årsindtægt på 267.146 kroner.

Det viser en kortlægning, som Fyens Stiftstidende har lavet.

Museumsinspektør hos Østfyns Museer Kurt Riiskov Sørensens bedste bud på, hvorfor Munkebo er det fattigste område, er lukningen af Lindøværftet i 2011-12 og den efterfølgende arbejdsløshed.

- En stor del af Lindøværftets medarbejdere boede i Munkebo, og der er en hel del af dem, der først nu er kommet i beskæftigelse, og andre er måske stadig ikke, siger han.

- Der er ved at komme en pæn beskæftigelse i industriparken nu, men det er min fornemmelse, at dem, der arbejder der, bor andre steder og pendler til Munkebo, siger han.

Før Lindøværftet blev etableret i 1969, var Munkebo et helt almindeligt, gennemsnitligt bonde- og fiskersamfund, fortæller han.

Flest børn fra Munkebo

Kasper Olesen er projektleder på Plads til Alle - et projekt, der har som formål at sørge for, at alle børn i kommunen har et godt fritidsliv.

- Samlet set er Munkebo det område, hvor vi har flest børn og unge fra, fortæller han.

Han oplever, at der ofte er behov for at finde en økonomisk løsning for familierne i Munkebo, men understreger også, at det ikke er alle familierne, hvor det drejer sig om økonomi.

- En økonomisk løsning kan være, at vi lægger penge ud, hvis to af børnene i familien for eksempel skal have betalt fodboldkontingent samme måned. Så betaler familien tilbage løbende. Men vores støtte handler ikke kun om økonomi, men om at få forældrene til at bakke op om og deltage i børnenes aktiviteter, siger han.

Læs flere af artiklerne fra serien Rig & fattig.

Rig og fattig - sådan har vi gjort
Artikelserien Rig & Fattig viser i detaljer, hvordan fynboernes indkomster fordeler sig på landkortet.

Tallene er fordelt på hver enkelt sogn på Fyn og er dermed de mest detaljerede, der kan findes.

Et sogn er en lille enhed set i forhold til en kommune. Der er kun 10 kommuner på Fyn og øer, men der er 234 sogne.

Sognenes indbyggertal varierer kraftigt. I sogne med meget få indbyggere kan gennemsnits­tallet påvirkes af store udsving hos en enkelt person.

Tallene viser gennemsnitsindkomsten i hvert sogn for personer på 16 år og derover. Indkomsten er den såkaldte personindkomst, det vil sige løn, dagpenge, honorarer, pension, overskud af egen virksomhed osv. Lejeværdi af egen bolig og fradrag for renteudgifter er ikke regnet med i tallet.

Serien baserer sig på 25 års tal med fem års mellemrum - altså årene 1990, 1995, 2000, 2005, 2010 og 2015.

Kortene i serien er sognene opdelt i fire farver, hvor hver farve altid indeholder en fjerdedel af sognene. Den mørkeblå farve viser for eksempel den fjerdedel af sognene, hvor gennemsnitsindkomsten er højest.

Tallene er leveret af Danmarks Statistik specielt til Fyens Stiftstidende.

De fattige bor i Munkebo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce