De Konservative: Kerteminde solgte jord for billigt til Venstremand

HVis Peter Henriksens projekt på Odensevej skal kunne realiseres, var han nødt til at købe lidt mere jord af kommunen til at anlægge en tilkørselsvej. Poltikerne i byrådet var ikke helt enige om, hvad den jord skulle koste. Tegning: Jesper Thyge Brøgger

De Konservative: Kerteminde solgte jord for billigt til Venstremand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kerteminde har solgt 400 kvadratmeter jord til Venstremand Peter Henriksen alt for billigt, mener De Konservative. Vrøvl siger SF, det er kommunen, der har pålagt Peter Henriksen at købe jorden.

Kerteminde: Hvad skal jord med et buskadsagtigt vildnis på koste? Det er der temmelig stor politisk uenighed om.

Det er de konservative, der i denne sag er meget uenige med byrådsflertallet. Jorden, det hele handler om, er solgt af kommunen til venstremand Peter Henriksen.

- Byrådet godkendte på den lukkede del af byrådsmødet, at jeg køber godt 400 kvadratmeter jord, der ligger i tilknytning til Odensevej 15, fortæller Peter Henriksen.

- Det er noget vildnis ind mod hallens brandvej og en stribe vildnis ind mod selve hallen, og for det betaler jeg 100 kroner pr. kvadratmeter, hvilket ligger lige over prisen på erhvervsjord.

Godt købmandsskab

Konservative kæmpede i byrådssalen imod, at jorden blev solgt så billigt.

- Vi mener, at med den kassebeholdning, Kerteminde Kommune har, så skal vi sikre, at vi får så mange penge som muligt ind. Her er der jo ikke tale om erhvervsjord, men om jord i et villakvarter, forklarer byrådsmedlem Lars Ole Valsøe.

- Vi har jo selv solgt Odensevej 15 til Peter Henriksen til en noget højere kvadratmeterpris, så vi mener bare stilfærdigt, at de sidste kvadratmeter skulle koste det samme som de første. Havde man valgt den pris, så havde kommunen ikke måtte nøjes med godt 40.000 kroner - så havde vi fået 320.000 kroner. Det, mener vi, ville have været bedre købmandsskab.

Uvildig vurdering

Jesper Hempler (SF), formand for teknisk udvalg, ser noget anderledes på tingene.

- Jeg har ikke så meget forholdt mig til, hvad man kan kalde jorden. Jeg har forholdt mig til, hvad en uvildig vurdering af jordens salgspris siger. Og så forholder jeg mig også til, at det jo i princippet ikke er Peter Henriksen, der ønsker sig den jord, men os, der siger, at han skal bruge den. Det er jo os, der har pålagt ham, at han skal lave indkørsel hen over strimlen ind mod brandvejen og derfor er nødt til at købe den, siger han.

- Og så er der den forskel på den jord, der hører til Odensevej 15, og den jord, vi nu har solgt, at der ikke er byggeret på de sidste 400 kvadratmeter, og det gør en forskel i pris.

De Konservative: Kerteminde solgte jord for billigt til Venstremand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce