Datter sigtes for hæleri i Louisenlund-sag


Datter sigtes for hæleri i Louisenlund-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BEDRAGERI: Datter af afdød leder af plejehjemmet Louisenlund modtog uberettiget løn, mener politiet
KERTEMINDE: Datteren af den afdøde 46-årige leder af det psykiatriske plejehjem Louisenlund på Klintevej i Kerteminde er nu blevet sigtet af kriminalpolitiet i Nyborg for at have medvirket i bedrageri mod institutionen.

Lederen blev i august sidste år afsløret i at have bedraget institutionen for godt en million kroner dels ved at bestille varer til sin egen husholdning, dels ved at udbetale uberettiget løn til sin hustru og datter.

Ifølge sigtelsen fik datteren i 2002 udbetalt omkring 172.000 kroner i løn fra Louisenlund, selv om hun kun var beskæftiget som afløser i nogle ganske få timer det år.

Derfor burde datteren have vidst, at hun havde fået alt for høj en løn udbetalt, mener kriminalpolitiet, der således sigter kvinden for hæleri i forbindelse med farens bedrageri.

Kvinden nægter sig skyldig i sigtelsen, fortæller kriminalinspektør Poul Erik Bentsen.

Hustruen skal afhøres om sin rolle i sagen i næste uge.

Systematisk svindel

Det kom noget bagpå såvel bestyrelse som medarbejdere, da det blev opdaget, at den 46-årige plejehjemsleder i flere år systematisk havde lænset institutionens pengekasse for anseelige beløb.

Lederen valgte at tage sit eget liv og blev fundet livløs i sin bil i Jylland.

Samtlige medarbejder blev tilbudt krisehjælp efter den tragiske udgang på sagen, og bestyrelsens formand, Frank Andersen, undskyldte bestyrelsen med, at lederen holdt budgetterne, og derfor var der ingen alarmklokker, der ringede, når bestyrelsen godkendte regnskaberne.

Frank Andersen kom imidlertid selv i mediernes søgelys, da bestyrelsen for plejehjemmet Lindehuset i Odense meldte Frank Andersen, som i årevis var institutionens leder, for svindel med Odense-institutionens midler.

Frank Andersen er suspenderet fra sit arbejde, mens efterforskningen foregår.

Datter sigtes for hæleri i Louisenlund-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce