Dalby-landmand får familien samlet

Landmand fra Dalby kan ikke få sin russiske kones handicappede datter til Danmark.
Foto: Ole friis

Dalby-landmand får familien samlet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter knap 11 måneders enerverende venten er der godt nyt til landmand fra Dalby - hans russiske steddatter får opholdstilladelse.

DALBY: - Jeg tror ikke, det rigtigt er gået op for os endnu - vi skal lige vænne os til tanken. Men vi er meget, meget lykkelige.

Glæden er til at tage og føle på hos landmand Lars Kristensen, Dalby, og hans russiskfødte hustru, Olga Kosacheva.

De har nemlig efter knap 11 måneders enerverende venten endelig fået et klart svar fra Udlændingeservice. Og et positivt af slagsen, vel at mærke. Olga Kosachevas datter og Lars Kristensens steddatter, den 21-årige Valeria, har fået opholdstilladelse og kan flytte fra Rusland til Dalby.

Som omtalt i Stiftstidende den 24. juli blev Lars Kristensen og Olga Kosacheva gift for godt et år siden og flyttede sammen i Dalby sammen med Olgas 15-årige datter, Evgenia.

Det var meningen, at Valeria også skulle flytte ind på gården, men eftersom hun er 21 år, kunne hun ikke automatisk få en opholdstilladelse som sin søster. Valeria skulle søge sin egen opholdstilladelse.

Og der skulle altså gå næsten 11 måneder med det på grund af fejl i sagsbehandlingen.

Fysisk handicap

I al den tid måtte Olga Kosacheva med jævne mellemrum tage tilbage til Rusland for at passe Valeria, der er fysisk handicappet og afhængig af andres hjælp.

- Det har været meget opslidende og også meget dyrt på denne måde at have to husholdninger og mange rejseudgifter. Men nu ser alting ud til at løse sig til det bedste, og det er vi bare så lykkelige over, fortæller Lars Kristensen.

Men midt i glæden kan han godt blive en lille smule forarget over sagsbehandlingen.

- Vi forsøgte igen og igen at få Udlændingeservice i tale, men hørte ingenting. Da vi til sidst henvendte os til pressen, kom der pludselig skred i sagerne. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor mange, der er i klemme i systemet, og som ikke har overskud og råd til at holde en sådan ventetid ud - hvordan klarer de sig mon igennem, funderer Lars Kristensen.

Dalby-landmand får familien samlet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce