Dalby-aften om B.S. Ingemann


Dalby-aften om B.S. Ingemann

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DALBY: Den lokale del af historien er ekstra interessant, når tidligere højskolelærer Lars Thorkild Bjørn søndag aften - for 240. gang - fortæller historien om den folkekære digter B.S. Ingemann.

Det sker i Dalby Kirke klokken 19. Her ruller Lars Thorkild Bjørn et kæmpelærred ud og beretter vidt og bredt om Ingemanns liv og levned. To en halv times multimedieshow byder han på - og publikum får også lov at synge med på Ingemanns morgen- og aftensange.

Lars Thorkild Bjørn, nu 69 år gammel og bosat i Vipperød, kommer på hjemmebane på Hindsholm, idet han stammer fra Bjørnegården mellem Dalby og Storebæltskysten.

Og hjemmefra kender han sin oldefars beretning om dengang denne var med til at samle ind til folkegaven til B.S. Ingemanns 70 års fødselsdag.

- Indsamlingen blev brugt til et guldhorn, men der kom ekstra penge ind. Dem brugte Ingemann til 120 flasker rhinskvin, som alle blev trukket op på hans fødselsdag, lyder det fra Lars Thorkild Bjørn.

Men der kom endnu flere penge ind:

- Dem brugte Ingemann til at købe et oplag af sine egne fortællinger og fordele dem til skoler, der brugte dem i deres undervisning. Og mens guldhornet er smeltet om og vinen drukket, så findes der stadig syv af disse bøger, som i sin tid blev skænket til Dalby Friskole. Bøgerne står i skoleleder Christen Kolds stue på Thisted Museum, fortæller Lars Thorkild Bjørn.

Dalby-aften om B.S. Ingemann

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce