DF-Kerteminde reklamerede med nazilogo: - Vi beklager, siger formand


DF-Kerteminde reklamerede med nazilogo: - Vi beklager, siger formand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var en fejl, at Dansk Folkeparti i Kerteminde havde et DF-logo med et svastika på deres facebookside, siger formand Terje Pedersen.

Kerteminde: Dansk Folkeparti i Kerteminde skiftede fredag i al hast logo, da det gik op for partiet, at de i omkring en måned har haft et logo med nazisternes karakteristiske svastika liggende øverst på siden.

- Vi beklager, der er sket en fejl, og det er på ingen måde bevidst, at det er kommet på, fortæller formand for DF-Kerteminde, Terje Pedersen.

- Vores facebook-side er helt ny. Derfor er det gået lidt stærkt med at få den op at stå og få smidt nogle billeder ind.

Det specielle DF-nazilogo er en parodi på DF's normale loge, hvor linjerne i logoet er forlænget, så de danner et svastika.

Synes I, det var et flot logo, da I lagde det på facebook-siden?

- Det er ikke noget, jeg har været inde over. Det er en enkelt person, der har siddet med det og har fundet nogle billeder, som han måske syntes så pæne ud. Det er ikke noget, vi har brugt flere år på at udvikle, siger Terje Pedersen, der understreger, at han tager stor afstand fra nazismen.

Ligheder mellem DF og nazier

Det specielle DF-logo med nazitegn er tegnet i 2006 af venstrefløjsaktivisten, Ole Wolf, som en kommentar til de ligheder, han mener, der er mellem nazismen og Dansk Folkepartis politik.

- Det er helt bevidst, at jeg tegnede et nazitegn ind i logoet, fortæller Ole Wolf, der ikke er bange for at sammenligne Dansk Folkeparti med nazister.

- Det store problem med at sammenligne dem med nazister i dag, er, at når alle hører ordet nazist, så tænker de på sådan en fyr i sort/hvid, der taler Hollywood-tysk og går med skrårem og seler. Men det var ikke sådan, det var dengang. De var i høj grad almindelige mennesker med ekstreme holdninger, og de holdninger er dem, man ser ved partier som Dansk Folkeparti. Det kan godt være, det ikke lige er jøderne, de går efter, men jeg kan oprigtigt ikke se andre forskelle, siger Ole Wolf.

- Der er ingen tvivl om, hvad de ville have været i 1930'erne, men selvfølgelig er der ingen, der vil kalde sig nazist i dag - eller næsten ingen i hvert fald.

Hvorfor tror du, at Dansk Folkeparti i Kerteminde har brugt dit logo?

- Man kunne vælge det lidt ondskabsfulde svar, at det er et logo, der falder særlig godt i deres smag, men man kunne også vælge at sige, at man aldrig skal forveksle ondskabsfuldhed med almindelig dumhed. Så de simpelthen ikke har kunnet se forskel på deres normale logo og det her,

Tror du Dansk Folkeparti i Kerteminde har en særlig forkærlighed for nazismen?

- Altså med de ting, man hele tiden hører fra Dansk Folkeparti, der er antallet af enlige svaler så mange, at de kunne gøre himlen sort. Nej, det ville ikke overraske mig det mindste.

- Man har også hørt fra erklærede nazister, at indtil Nye Borgerlige kom ind, så har nazisterne opfordret til at stemme på Dansk Folkeparti, fordi det var det mest højreorienterede og fremmedfjendske, de kunne finde. Så ingen tvivl om, at nazisterne stemmer på dem, siger Ole Wolf, der kan berolige DF i Kerteminde med, at han ikke vil forlange erstatning for ulovlig brug af hans logo.

- Nej, det er det simpelthen for sjovt til.

DF-Kerteminde reklamerede med nazilogo: - Vi beklager, siger formand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce