Computersport rykker ind i Langeskov Hallen

Computersport rykker ud af teenageværelserne over hele verden. Nu også i Langeskov, hvor idrætsforeningen BR 66 barsler med en e-sports-afdeling.Arkivfoto

Computersport rykker ind i Langeskov Hallen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snart kan børn i Langeskov skyde hinanden tre gange om ugen. Idrætsforeningen BR66 og Langeskov Skole rider med på e-sports-bølgen.

Langeskov: De ældste på Langeskov Skole har haft det som valgfag siden sommerferien. 50 andre foreninger over hele landet er hoppet med på bølgen, og snart kan børn og unge i Langeskov også dyrke det tre gange om ugen, når idrætsforeningen BR66 udbyder verdens hurtigst voksende sportsgren e-sport.

Et splinternyt lokale står klar i Langeskovhallen, der er ved at blive lagt fibernet ned i jorden, og en stærkere strømføring er også på vej, så de 10 computere, der bliver stillet op til gamerne ikke sluger strømmen fra frituren i cafeteriaet eller måltavlen over håndboldbanen.

- Vi er ved at starte en e-sportsafdeling på baggrund af den store efterspørgsel, vi kan mærke. Vi vil skabe en foreningskultur, som man jo ellers ikke er så vant til, når det kommer til computerspil. Det plejer at være noget med to venner, der sidder på et værelse derhjemme. Vi vil gerne have dem ud og være en del af det øvrige Langeskov Park-projekt i stedet for, at de bliver lukket ned i en sur kælder, fortæller Lars Ville Nielsen, der er projektleder i BR66.

Både hjerne og krop skal holdes i form

E-sport har mange ting til fælles med klassiske sportsgrene som håndbold og fodbold, fortæller han.

- Det handler om meget andet end at skyde hovederne af hinanden. Det handler om samarbejde. Man spiller på et hold bestående af otte personer, hvoraf fem er på banen af gangen, og man kan blive skiftet ud fuldstændig ligesom i håndbold. Spillet kræver også virkelig, at man kan koncentrere sig i lang tid af gangen, og det kan man ikke på pizza og cola. Kampene i counter-strike kan vare helt op til tre kvarter eller en time, så derfor er det en god ide at holde sin krop i god form, hvis man skal blive god til e-sport, fortæller Lars Ville Nielsen.

Computeratleterne får derfor til huse i et nyindrettet lokale ved siden af motionscentret. Her kan de unge spillere træne om eftermiddagen, mens de ældre får træningstid om aftenen. Træningsseancerne bliver af halvanden times varighed, og bliver udbudt tre gange om ugen.

Det er i første omgang skydespillet counter-strike, som idrætsforeningen satser på.

- Men det kan også være, at vi indretter halvdelen af lokalet til FIFA-spillere, fortæller Lars Ville Nielsen.

Svimlende summer på spil

FIFA-spillet har i en årrække været det førende fodboldspil på både PC, Playstation og Xbox, og der er store præmie-summer på spil for dem, der baner sig vej til eliten. Sidste års vinder af FIFA Interactive World Cup, britiske Spencer Ealing, kunne efter sin sejr over tyske Kai Wollin indkassere 200.000 dollars. En præmiepulje FIFA-eliten aldrig har set tidligere.

I 2017 vandt det danske counter-strike-hold Astralis lige knap 1,5 millioner amerikanske dollars i præmiepenge for 17 turneringer. Holdet ligger lige nu nummer fem på verdensrangslisten.

I Langeskov håber BR66 på at kunne lukke de første spillere ind i universet i løbet af sommeren 2018.

Kunne du tænke dig at være med på holdet, kan du skrive en mail til Lars Ville på lvn@mac.com, som i øjeblikket er ved at samle trænere og spillere fra hele lokalområdet.

Computersport rykker ind i Langeskov Hallen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce