Michael Nielsen, formand for Langeskov Centerforening, foreslår, at Langeskov Bibliotek rykker ind i de 300 kvadratmeter, der står tomme i Langeskov Centret. Han mener, at det vil være en win-win-situation.

Langeskov: Langeskov Bibliotek på Jernbanegade hvæser i mol og trænger til at få brystkassen stemt. Indeklimaet er dårligt, og det samme er bygningens tilstand.

Tre år efter byrådet lovede, at biblioteket skulle flytte til nye og bedre lokaler, forfalder biblioteket stadig. Det var meningen, at biblioteket skulle flytte hen på det tidligere rådhus i Langeskov, hvor Børne - og Ungeafdelingen i Kerteminde Kommune holder til, men denne flytning var afhængig af, at der blev bygget nyt rådhus i Kerteminde, hvor administrationen kunne samles.

Flertallet om nyt rådhus smuldrede, og det gjorde drømmene om forbedrede forhold for biblioteket også, for der har heller ikke været politisk flertal for, at biblioteket kunne tænkes ind i udbygningen af Langeskov Skole, eller biblioteket kunne overtage Rema1000-bygningen i Langeskov.

- Var det ikke en idé at flytte biblioteket ind i Langeskov Centret, foreslår Michael Nielsen, der er formand for Langeskov Centerforening nu.

I Langeskov Centret står der 300 kvadratmeter klar lige der, hvor Nordea havde til huse.

- Og der er fuld kælder, hvor lokalarkivet kan rykke ind, pointerer formanden, der kalder det en win-win-situation for centret og biblioteket, hvis læsehestenes foretrukne sted rykker ind i centret.

- Vi kan jo levere en kundestrøm til hinanden, og der er allerede strålende eksempler på, at det kan lykkes, understreger Michael Nielsen og henviser til hovedbiblioteket i Odense, som rykkede ind i Banegårdscentret.

Et smaddergodt sted

Maria Dejgaard Granstrøm er bibliotekar på Langeskov Bibliotek. Her har hun været de seneste 10 år, og i alle de år har det været på tale, at biblioteket skulle flytte. Hun synes, at Michael Nielsens foreslag om, at biblioteket flytter ind i centret lyder godt.

- Det vil være et smaddergodt sted, og det vil også komme til at ligge godt i forhold til de kunder, som alligevel er i centret, fastslår hun.

Formand for Kultur - og Fritidsudvalget, Lars Ole Valsøe (K), synes også, at det lyder som et godt foreslag at placere biblioteket i Langeskov Centret. Desværre hænger det bare ikke sammen økonomisk.

- Vi skal deponere det samme beløb, som ville have brugt på at etablere et nyt bibliotek, og derfor kan det blive en bekostelig affære, når der også skal lægges en høj leje for lokalet i centret.

- Det er klart, at vi skal have fundet en løsning for Langeskov Bibliotek, men det bliver nok en sag for det nye byråd, understreger han.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og tovholder på Kerteminde Ugeavis - det sidste er min primære opgave, og her forsøger jeg at komme rundt i alle kroge af ugeavisens dækningsområde og møde folk for at skrive om deres historie - store som små. Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Jeg har arbejdet som freelancer i nogle år og har også været rundt på flere af Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt om på øen. Jeg bor i Dalby på Hindsholm med min mand, der er folkeskolelærer på en folkeskole i Odense og med mine to børn på seks og ni år.