Camp Hverringe: Kommunens autocamperplads er unfair konkurrence

Det koster 140 kroner at overnatte på autocamperpladsen på Kerteminde Marina. Foto: Peter Ammitzbøll

Camp Hverringe: Kommunens autocamperplads er unfair konkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Autocampisterne elsker kommunens nye autocamperplads. Kommunes største campingplads er knap så begejstret.

Nordøstfyn: Et år efter, at den åbnede, er autocamperpladsen på Marinaen blevet et sikkert hit blandt autocamperne, der triller til Kerteminde. Alene i 2018 har over 900 autocampere overnattet på pladsen, hvilket er en del mere end det budgetterede antal overnatninger.

Helt så populær er autocamperpladsen ikke hos kommunens største campingplads, Camp Hverringe, der har 65.000-70.000 overnatninger årligt.

- Vi synes ikke, det er helt fair, at kommunen driver autocamperplads på den måde. Vi andre skal blandt andet overholde strenge krav fra campingreglementet, siger Torben Rasmussen, der udover at være lejchef på Camp Hverringe også er formand for DK-CAMP, der er en sammenslutning af mere end 280 selvstændige campingpladser.

- Jeg ved, at der også er mange campingpladser i andre regioner, der har gjort indsigelser mod, at kommunerne opretter halvoffentlige pladser, hvor de sælger produkterne billigere, end vi kan gøre, fortæller Torben Rasmussen.

Campingvogne må ikke holde på autocamperpladsen, men når der er stævner i Marinaen, overnatter stævnedeltagerne gratis på bådopbevaringspladsen. Foto: Torben Rasmussen
Campingvogne må ikke holde på autocamperpladsen, men når der er stævner i Marinaen, overnatter stævnedeltagerne gratis på bådopbevaringspladsen. Foto: Torben Rasmussen

Et par stolper i jorden og lidt strøm

Kerteminde Kommune har anlagt autocamperpladsen for lige under 300.000 kroner, hvilket kommunen kun har kunnet gøre, fordi den i forvejen ejede jorden.

- Det er lidt trættende, at kommunen kan slå et par stolper i jorden og trække lidt strøm, og så er de kørende, forklarer Torben Rasmussen

Oprindeligt var det meningen, at der kun skulle være plads til 12 autocampere på pladsen, men på grund af den store efterspørgsel, har havnens driftige folk udvidet pladsen til autocampere med dele af bådopbevaringspladsen, der jo alligevel står tom om sommeren, så de i højsæsonen har plads til 35 vogne pr. nat.

- Hvis de bare kan udvide, som det passer dem, hvor ender det så, siger Torben Rasmussen, der synes, det er endnu værre, at det ikke kun er autocampere men også campingvogne, der får lov til at holde på Marinaen.

- Jeg kørte selv forbi en dag, hvor der stod et par stykker, sige Torben Rasmussen, der kalder campingvogne på Marinaen for konkurrenceforvridende.

Efter aftale med kommunen

At der engang imellemholder campingvogne på bådopbevaringspladsen har dog ikke noget med autocamperpladsen at gøre, forklarer Jimmy Pedersen, der er driftsleder for Havne og grønne områder i Kerteminde Kommune.

- Når vi har arrangementer, eksempelvis SailXtreme i foråret, så har vi en aftale med klubberne, at de låner nogle arealer til deltagernes campingvogne.

- Det var også noget, vi gjorde, før der kom en autocamperplads, og det er for at støtte klubberne, så de har råd til at holde arrangementerne, uden de kommer op i nogle svimlende priser, forklarer Jimmy Pedersen, der kun kan mindes, at en enkelt campist har snydt sig ind på autocamperpladsen, uden han blev opdaget af personalet.

- Han havde selv købt billet i vores automat, og han fik at vide næste morgen, at han skulle køre straks, siger Jimmy Pedersen.

Der er mange autocampere

På Fyns Hoved Camping på toppen af Hindsholm mærker man ikke så meget til konkurrencen fra den nye autocamperplads.

- Det er svært at vide, for lige præcis den her sommer har vi så mange gæster. Det er et forkert år at måle det på, for der er kommet mange flere autocampere, og der er også kommet mange flere danskere i autocampere.

- For tre-fire år siden, når der kom en dansker i autocamper, så lagde vi mærke til dem. Nu tænker vi ikke over, når der kommer en dansker i autocamper, siger lejrchef Lise Nielsen.

- Men hvis det havde regnet og regnet, så kunne vi alle sammen sidde og sukke, at så skulle de hellere komme til os, i stedet for at holde på en autocamperplads inde i Kerteminde.

At der er kommet flere autocampere på vejene, nikker de genkendende til hos Rødkærgård bed&breakfast, hvor de sidste år anlagde tre autocamperpladser med udsigt udover Kerteminde fjord.

- Vi har da flere autocampere end sidste år. Men det er nok to forskellige ting, vi tilbyder her hos os og på Marinaen. Så vi har det fint med, at vi kan supplere hinanden, fortæller Pia Damkjær, der ejer Rødkærgård bed&breakfast.

- Vi skal jo ikke leve af at have autocampere, det er bare dejligt at have alle mulige slags gæster.

Avisen har været i kontakt med Kerteminde Camping, der ikke ønskede at udtale sig om kommunens autocamperplads.

Camp Hverringe: Kommunens autocamperplads er unfair konkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce