Cafeteria-krise kan ramme boldklub


Cafeteria-krise kan ramme boldklub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cafeteriet i Kertemindehallerne skal bevares, fastslår borgmester. I værste fald kan det skade boldklubben

KERTEMINDE: En institution som Kertemindehallerne skal have et cafeteria, hvor idrætsudøvere og tilskuere kan få en gang at spise eller drikke.

Det fastslår borgmester Palle Hansborg-Sørensen som kommentar til de seneste dages blæst om cafeteriaforpagter Dorte Rasmussens opsigelse.

I Stiftstidende i går sagde formanden for badmintonklubben, Palle Nørgaard, at han frygter, at cafeteriet bliver lukket. For efter at boldklubbens medlemmer ikke længere kommer i cafeteriet, men handler i deres eget klubhus, er indtægtsgrundlaget blevet for tyndt til, at en forpagtning kan løbe rundt.

Men uanset om det lykkes at finde en ny forpagter eller ej, så vil Kertemindehallerne fortsat have et cafeteria, mener Palle Hansborg-Sørensen.

- Hvis vi ikke finder en forpagter, så må vi lave en ordning, hvor hallen - det vil sige kommunen - driver cafeteriet. Hallen skal have et serveringssted, siger Palle Hansborg-Sørensen.

Hvis dette bliver løsningen på den aktuelle cafeteriakrise, så kan det i sidste ende komme til at ramme boldklubben.

Som tingene i dag er skruet sammen, så foregår salget af øl, vand og kioskvarer i klubhuset på cafeteriaforpagterens spiritusbevilling. Og varerne, der sælges i klubhuset, købes til favørpris af forpagteren og sælges med fortjeneste i klubhuset - en sådan ordning vil formentlig ikke være lovlig, hvis kommunen overtager driften af cafeteriet.

Kun én bevilling

For Palle Hansborg-Sørensen, der også er formand for Bevillingsnævnet, fastslår, at der kun kan udstedes én spiritusbevilling på hele halområdet.

- Og den vil helt sikkert følge cafeteriet, fastslår borgmesteren.

Så boldklubben vil i givet fald fortsat skulle køre på cafeteriets bevilling og købe varerne gennem cafeteriet.

- Men kan et kommunalt drevet cafeteria sælge varer til favørpris til videresalg i klubhuset?

- Generelt gælder der jo regler om, at en offentlig virksomhed skal behandle alle lige. Så uden at jeg vil lægge hovedet på blokken, vil jeg mene, at en fodboldspiller og en håndboldspiller skal betale det samme for en øl eller vand, siger Palle Hansborg-Sørensen.

Så den nuværende ordning kan i værste fald betyde, at klubben ikke kan sælge varer med fortjeneste i klubhuset.

- Må boldklubbens medlemmer så tage deres egne øl og vand med i tasken og drikke dem i deres eget klubhus?

- Nej, det vil jeg ikke mene. Der er jo klare regler, der siger, at alt mad og drikke, der nydes på matriklen - altså både hal og stadion - skal købes i cafeteriet, siger Palle Hansborg-Sørensen.

Cafeteria-krise kan ramme boldklub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce