Cafe Stiften i Kerteminderevyen: Imamerne fra Grimhøjmoskeen slår til igen

Kim og Farshad fik også salen til at synge med og klappe i takt til en svensk udgave af John Mogensens sange. Foto: Birgitte Søe

Cafe Stiften i Kerteminderevyen: Imamerne fra Grimhøjmoskeen slår til igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

112 begejstrede abonnenter fik et kig ind i Kerteminderevyens "maskinrum". Og så fik de et par smagsprøver på, hvad der venter gæsterne i dette års revy - der var ikke et øje tørt.

Kerteminde: En ting er at se Kerteminderevyen, og det kan i øvrigt ikke anbefales varmt nok. Men noget helt andet er at få lov til at få et kig ind i revyens "maskinrum". Høre de medvirkende fortælle om, hvordan de arbejder, høre direktøren fortælle om sine udfordringer - blandt andet anklager om at lave en racistisk plakat.

112 af Fyens abonnenter fik den oplevelse tirsdag eftermiddag, og det var virkelig et kig ind i maskinrummet: stiger med malerklatter var skubbet ind i hjørnet for at give plads til publikum, og et bord bagest i salen var fyldt med rekvisitter, som kunne give anledning til lange nattegrublerier: Hvad pokker skal revyen med en balalejka og en barbiedukke, en plysbamse og en stor cigar, et cykelhorn og en vikingeøkse?

Til at give et fingerpeg (eller måske gøre forvirringen fuldkommen), så var der også i salen en planche med titler på de numre, der foreløbig er med. Af den liste fremgik det, at man i dette års Kerteminderevy både skal hilse på Putin, Erdogan og De tre små grise. Man kan også se frem til numre som "Scor med mor" og My Fair Mette, og selvfølgelig skal vi som altid have et gensyn med Klatteminde Byråd.

Ali Get Yout Gun

Men dette års nok allerbedste nyhed er nu alligevel, at der også bliver gensyn med de to imamer fra Grimhøjmoskeen - dem der blev kåret som årets revynummer for et par år siden.

De 112 deltagere i Cafe Stiften fik tirsdag lov til at se nummeret i den rå udgave uden kostumer eller kulisser - bare med Kim Hammelsvang og Farshad Kholghi i topform. Uden på nogen måde at tage pusten ud af nummeret kan vi afsløre, at de to uddeler prisen for Årets Islamiske Musical, og prisen går til: Ali Get Your Gun.

Farshad Kholghi kunne i øvrigt afsløre, at imamerne også skulle have været med sidste år (med en helt anden tekst), og de var da også med i de første forpremierer, men blev taget af, fordi nummeret ikke var godt nok.

I det hele taget var sidste år et hårdt år, fastslog Kim Hammelsvang.

- Jeg havde et nummer med Søren Pind, som jeg var vild med. Jeg havde virkelig brugt meget tid på det, og vi havde endda indforskrevet et børnekor, der skulle medvirke. Men også det nummer droppede vi efter forpremieren - jeg kunne mærke, at det ikke virkede. Og så skal man stoppe, selvom det er mange spildte kræfter - for det er det bedste for revyen. Det skal være supersjovt, ellers skal det ikke med.

Kerteminde-snittet

Kerteminderevyens særkende er, at den har sin helt egen kant og tone, fastslog revydirektør Mads Nørby:

- Vi går lige til grænsen og så et enkelt skridt længere. Tingene bliver drejet og vendt på hovedet, indtil de har det særlige Kerteminde-snit og passer til den særlige humor, der er på holdet. Og på det her hold er de eksplosivt kreative, morsomme og musikalske.

Og deres humor passede ikke sammen med instruktør Jan Hertz´humor, og han stoppede derfor efter blot to dage.

- Men det var en skilsmisse i gensidig respekt og kærlighed, og siden har vi bare fortsat med at gøre det, vi plejer at gøre op til en revy, fortalte Kim Hammelsvang.

Det, de plejer at gøre, er blandt andet at skabe i fri leg - så at sige, og Kim Hammelsvang præsenterede sammen med Farshad Kholghi et af de numre, der på den måde er leget frem. Det var et nummer med de to svenske sangere Hasse og Lasse, der ville synge John Mogensens "To menesker på en strand". Det var imidlertid ikke så let endda, da alting jo skal være kønsneutralt, og John Mogensen hæmningsløst har skrevet både mand og kvinde, hun og han. Det kan man roligt glæde sig til.

Sidste år solgte revyen så godt, at der måtte ekstraforestillinger til, og Mads Nørby kunne afsløre, at forsalget i år går bedre end sidste år, så der bliver rift om pladserne.

Revyen har premiere den 27. maj, og der er planlagt forestillinger 7. juli.

Cafe Stiften i Kerteminderevyen: Imamerne fra Grimhøjmoskeen slår til igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce