Byrødder i Kerteminde: - De næste fire år er et højt bjerg, der skal bestiges


Byrødder i Kerteminde: - De næste fire år er et højt bjerg, der skal bestiges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

21 af Kertemindes 25 byrådsmedlemmer står bag et budgetforlig fuld af ubehageligheder, men der var dog også lyspunkter på torsdagens byrådsmøde

Kerteminde: Der var alvorlige miner hele vejen rundt om bordet, da borgmester Kasper Ejsing Olesen (S) torsdag aften bød velkommen til anden behandling af Kerteminde Kommunes budget for 2019-2022. Et budget fyldt med ubehageligheder for stort set alle borgere i kommunen de næste fire år. Der skal spares på de ældre, på børnene, de handicappede og på vejene. Og skatten bliver sat op.

- Jeg ved, at det kommer til at gøre ondt. Men det er vigtigt, hvis der skal være styr på økonomien i vores kommune, indledte borgmester Kasper Olesen (S).

- Det er ikke et hip-hip-hurra-budget. Det er et kæmpe bjerg, vi skal bestige. Særligt her i 2019. Men vi kan gøre det sammen, lød det fra partifælle Pernille Swain.

- Det er 8. gang, jeg er med til budgetforhandlinger, og det her er uden tvivl det sværeste, jeg har været med til. Det er jo nærmest en politikers værste mareridt. Men det er ikke noget strudse-budget. Vi stikker ikke hovedet i busken og lukker øjnene for de forringelser, det medfører. Vi står ved det.
Sanne Stemann Knudsen, byrådsmedlem (R)

En politikers værste mareridt

Alene i 2019 skal der spares 29,3 millioner kroner. Til gengæld er det et troværdigt budget, der sætter en stopper for flere sparekataloger i fremtiden, som de De Konservatives Klavs Norup Lauridsen så selvsikkert fremlagde det:

- Når vi taler om, at der med det her forlig er skabt en ny økonomi i Kerteminde Kommune er det ikke funny money. Det er en troværdig økonomi, der gør, at vi ikke skal bede administrationen om at lave flere sparekataloger.

De Radikales Sanne Stemann Knudsen mener også, det er et meget realistisk budget:

- Det er 8. gang, jeg er med til budgetforhandlinger, og det her er uden tvivl det sværeste, jeg har været med til. Det er jo nærmest en politikers værste mareridt. Men det er ikke noget strudse-budget. Vi stikker ikke hovedet i busken og lukker øjnene for de forringelser, det medfører. Vi står ved det, sagde Sanne Stemann Knudsen (R).

Skoler og biblioteker består

Med forliget bliver der barberet af på gælden, der sendes flere penge til kommunens mest udsatte børn og unge, der skal ikke lukkes skoler, og hverken Kerteminde, Munkebo eller Langeskov mister sit bibliotek. De Radikale måtte også lige minde om, at der trods alt er lyspunkter midt i al elendigheden:

- Vi undgår skolelukninger og sammenlægning af skoledistrikter, Vi undgår lukning af bosteder og vi beholder Kerteminde Forsyning på kommunens hænder.

Budgetforliget blev indgået allerede 2. oktober. Og efter aftenens anden behandling står de samme partiers underskrifter på papiret: Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Radikale Venstre samt Knud Ahrnkiel. Borgerlisten og Venstre lod sig ikke overbevise i løbet af aftenens byrådsmøde.

- Vi kan ikke være med, for vi mener simpelthen ikke, det fremlagte budget er realistisk. Det er, undskyld mig, en dumdristig udmelding, når byrådsflertallet melder ud, at der ikke kommer flere sparerunder. Der skal spares cirka fire procent af kommunens budget. Kombineret med en lav kassebeholdning kommer vi til at leve på en knivsæg, sagde Hans Luunbjerg på vegne af Venstres byrådsgruppe.

Borgerlisten ville ikke være med til en skattestigning. Den lokkede til gengæld en underskrift ud af Enhedslisten. Partiets Jutta Lundqvist Nielsen rundede af med at sige, hvad de fleste politikere, embedsmænd og borgere nok tænker i disse dage:

- Nu håber vi, det holder.

Byrødder i Kerteminde: - De næste fire år er et højt bjerg, der skal bestiges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce