Byrødder får plads i styregruppe for turismeudvikling

Der er afsat over en halv million kroner i budgettet til at øge turismen. Foto: Katrine Becher Damkjær

Byrødder får plads i styregruppe for turismeudvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Turismeudviklingspuljen er tilbage på budgettet for kommunen. Nu skal styregruppen sammensættes, og to medlemmer fra Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget skal være med til at få flere turister til Kerteminde.

Nordøstfyn: Tre medlemmer af Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget i Kerteminde Kommune meldte sig onsdag aften klar til at tage en post i styregruppen for turismeudviklingspuljen. Men kun to kunne vælges.

Turismeudviklingspuljen er i 2018 budgetteret med 579.000 kroner, og tidligere har det været VisitKerteminde, der har administreret midlerne sammen med en styregruppe. I sidste byrådsperiode var det to medlemmer af Turismeudvalget, der var en del af gruppen, men da udvalget ikke eksisterer længere, er posterne på VisitKertemindes opfordring rykket til Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget.

- For at kunne søge denne her pulje kræver det, man har en idé, der er så god, at minimum to fra erhvervslivet kan se værdi i den. Derudover skal den understøtte kommunens turismepolitik, forklarer turistchef hos VisitKerteminde, Dorte Frandsen.

- Derudover skal den være så god, at erhvervslivet vil investere i den, fortsætter hun og understreger, der ikke er tale om frivillige, men derimod kroner og ører.

- Hvis man har den idé, kan man søge turismeudviklingspuljen om medfinansiering.

Tre mænd til to pladser

Det var både Jens Gantriis (V), Claus Maimann Jensen (S) og Knud Skov Arhnkiel (DF), der meldte sig til styregruppen, men med en stemmefordeling på 4, 3, 4 er det Jens Gantriis og Knud Skov Arhnkiel, der får en plads ved bordet.

- Det område interesserer mig meget, fortæller Jens Gantriis, der er formand for Arbejds- og Erhvervsudvalget.

- Jeg vil trække på min erfaring med turister, tilføjer.

Jens Gantriis er også formand for Kirsebærfestivalen.

Udover de to byrødder vil styregruppen bestå af i alt 11 medlemmer, hvor blandt andet både erhvervslivet, frivillige og turismebranche vil blive repræsenteret.

- Gruppen er så stor, fordi det er vigtigt, det er kompetente mennesker, der sidder med i gruppen, når der gives midler til erhvervslivet, der skal gå forrest med at få udført turismepolitikken, fortæller Dorte Frandsen.

- Det er vigtigt, der ikke gives midler til en idé, som ikke er bæredygtig. Og det fanger styregruppen lynhurtigt, fordi den samlet har nogle benhårde kompetencer, fortæller turistchefen.

Byrødder får plads i styregruppe for turismeudvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce