Miljø- og Teknikudvalget vil efter sommerferien vurdere, om der er behov for parkeringsvagter i Kerteminde.

Kerteminde: Kertemindes service over for turisterne er i år ekstra god. Der er nemlig ingen parkeringsvagter i byen, og både turister og fastboende har for længst opdaget, at i Kerteminde kan man holde, som vinden blæser, uden at få en parkeringsbøde. Sidste weekend forcerede bilisterne endda både kantsten, cykelsti og flyttede efter sigende på blomsterkummerne på renæssancehavnen for at holde i første række på havnen.

- Der er ingen tvivl om, at anarkiet ikke fungerer. Når folk laver døgnparkeringer i Langegade, hvor der er to timers parkering, så er det fordi, folk har opdaget, at der ikke er parkeringsvagter, siger Lars Bo Jensen fra Kertemindelisten.

- Min kone har en butik i byen, og det er ikke holdbart for vores handlende, at parkeringsreglerne ikke bliver overholdt, og vi kan slet ikke leve med, at man parkerer på renæssancehavnen, siger Lars Bo Jensen

Allan Thomsen fra Borgerlisten er enig i, at det er uholdbart, at renæssancehavnen er blevet til en parkeringsplads.

- Det er uhensigtsmæssigt, og det er urimeligt overfor de forretningsdrivende og borgerne i byen, der stadigvæk skal have adgang til deres huse, at bilerne holder, som det passer dem.

Formand for Miljø- og Teknikudvalget, Jesper Hempler, mener, at parkeringerne på renæssancehavnen er en sag for politiet.

- Det er jo ikke tilladt at krydse både kantsten og cykelsti for at parkere på renæssancehavnen. Det skal vi have stoppet, og der må vi bede politiet om at rundere et par gange.

- Det er selvfølgelig ikke kønt, men jeg mener ikke, det ser så voldsomt kaotisk ud med de ulovlige parkeringer i Kerteminde, siger Jesper Hempler.

Lokalbetjentene skal tilbage

Miljø- og Teknikudvalget har tidligere besluttet, at udvalget efter sommerferien vil vurdere om, at der er behov for parkeringsvagter i Kerteminde.

- Jeg vil stadigvæk anbefale, at vi prøver at vente til efter sommerferien og så ser, hvordan det har udviklet sig, siger Jesper Hempler.

- Realistisk set, når vi heller ikke at få nogen parkeringsvagter i spil nu, så lad os se, hvordan sommeren spænder af.

Lars Bo Jensen kunne godt forestille sig, at parkeringsvagterne på et tidspunkt kommer tilbage til Kerteminde.

- Personligt ville jeg foretrække, at vi lavede en løsning, hvor vi slog os sammen med Nordfyn eller Nyborg kommune og deltes om et korps af parkeringsvagter, fortæller Lars Bo Jensen

- Hvis vi havde parkeringsvagter, ville det give et bedre "flow" af biler gennem byen, siger Lars Bo Jensen, der ikke tror på et tidligere forslag om parkeringsguider, der skal guide bilisterne på plads i byen.

- Folk skal kunne mærke det, hvis de ikke overholder loven, siger Lars Bo Jensen.

Allan Thomsen er helt med på, at det kan blive nødvendigt at få parkeringsvagterne tilbage til Kerteminde.

- Men jeg ville være ked af at få et privat parkeringsfirma, der bare skal have nogle penge i kassen.

- Det må ikke blive så stringent, at hvis man bare holder fem centimeter forkert, så får man en bøde, siger Allan Thomsen, der allerhelst så, at lokalbetjentene, der blev flyttet fra Kerteminde sidste år, kom tilbage.

 

  • Nils Mogensen Svalebøg

    Af:

    Jeg er lokalredaktør i Kerteminde for Fyens Stiftstidende og Kerteminde Ugeavis. Jeg er født i Middelfart, opvokset i Randers og bor i dag i Kerteminde.