Byrådet samlet om budgettet


Byrådet samlet om budgettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De ældre og de yngste børn tilgodeses, mens der spares på administrationen - og sygefraværet skal ned

Politikerne i Kerteminde går samlet ind i det nye år, 2009. Alle seks partier i byrådet har tilsluttet sig et bredt budgetforlig, som især tilgodeser de yngste børn og de ældre.

Til gengæld skal der spares på administrationen. Og samtidig lægges der op til en særlig indsats mod at nedbringe sygefraværet. Det skal ske ved at skabe et bedre arbejdsmiljø.

- Jeg er utrolig glad for, at det er lykkedes at samle alle partierne om budgettet, siger borgmester Palle Hansborg-Sørensen, (S).

Han forudser, at forliget vil give en helt anden ro om byrådsarbejdet i 2009:

- Der er jo økonomi i 80 procent af de sager, der behandles i byrådet. Derfor vil man altid skyde på modparten, hvis udgangspunktet er et budget, som man ikke er enige om, mener han.

- Nu kan vi i stedet tænke nyt i stedet for at slide på hinanden, håber borgmesteren.

Nytænkningen på vej

Nytænkningen er allerede på vej i budgetaftalen. Der er som nævnt sat fokus på sygefraværet, men samtidig satser byrådet på en rationalisering ved at forenkle opgaveløsninger og fjerne dokumentationsopgaver og lignende, der ikke er strengt påkrævede.

- Vore institutioner bruger mere og mere tid på skrivebordsarbejde, mere og mere tid på dokumentation. Det er ofte lovbestemte opgaver, men måske bidrager vi også selv med unødvendige opgaver, mener borgmesteren.

- Vi skal simpelthen spørge os selv "hvad er det nu, vi sidder og laver". Noget kan vi måske ændre selv, andre ting må vi hver især rejse på landsplan over for vore partifæller, tilføjer han.

Budget på 1,1 milliard

Driftsbudgettet for 2009 løber op i 1,1 milliard kroner, mens anlægsbudgettet lyder på 38 millioner kroner.

For at få tingene til at hænge sammen skal der tages 35 millioner kroner af kassebeholdningen og spares 10 millioner kroner på driften.

De største besparelser skal gennemføres på administrationen - to millioner kroner - og på det tekniske område, men også skoler og daginstitutioner skal spare.

Der skal også spares på udgifterne til sygedagpenge. Man vil kort sagt ansætte to ekstra medarbejdere, der skal få folk hurtigere gennem systemet. Det skulle give en gevinst på tre millioner kroner.

- Vi skal udnytte alle muligheder, når det gælder om hurtigere lægeundersøgelser og hurtige operationer. Selv om jeg - som socialdemokrat - beklager det, så er vi nødt til at bruge de private muligheder. Sådan er verden nu en gang skruet sammen, siger Palle Hansborg-Sørensen (S).

Penge til de ældre

Især ældreområdet tilgodeses i budgetforliget. Spareforslag på området er stort set trukket tilbage og rammen er udvidet med 14 millioner for at tage højde for det øgede antal ældre og for en ny plejeboliggaranti.

For børnene bliver der flere børnehavepladser i Langeskov og et gæstedagplejehus i Munkebo.

Byrådet samlet om budgettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce