Tre ekstra medarbejdere skal arbejde sig igennem en pukkel på 200 bygesager inden juni

Kerteminde: Der ligger i øjeblikket 200 byggesager og venter på at blive behandlet i Kerteminde Kommune. Derfor opruster kommunen nu, med tre ekstra medarbejdere, der skal arbejde sig igennem bunken med byggesager.

- Vi har været rigtig dygtige til erhvervssagerne, men ikke så dygtige til privatsagerne, derfor prøver vi nu at prioritere privatsagerne, siger borgmester, Hans Luunbjerg.

Løseligt beregnet betyder tre ekstra medarbejder, at bjerget af byggesager er væk omkring 1. juni.

Quick-skranke model

Samtidig vil behandlingen af nye byggesager blive strømlinet, så en stor del af de private byggesager i fremtiden forventes at blive afgjort inden for en uge.

- Vi vil lave en quick-skranke model, hvor vi kigger alle nye sager igennem, når de kommer ind, og hvis de kan gøres færdig samme dag, så skal de ekspederes samme dag, siger Hans Luunbjerg.

Borgmesteren forklarer, at mange af byggesagerne er forholdsvis simple, og i princippet kan behandles i løbet af et par timer. Det gælder for eksempelvis, når en borger ansøger om at måtte bygge en ny carport.

- Det er nok i virkeligheden en ikke ubetydelig del af sagerne, vi kan ekspedere i løbet af et par timer, siger Hans Luunbjerg.

Modellen med en hurtig behandling kommer til at gælde for alle nye sager. Det betyder, at de borgere, der allerede har afleveret en byggeansøgning, må vente på at de tre nye medarbejdere får arbejdet sig igennem bunken af byggesager.

  • Nils Mogensen Svalebøg

    Af:

    Jeg er lokalredaktør i Kerteminde for Fyens Stiftstidende og Kerteminde Ugeavis. Jeg er født i Middelfart, opvokset i Randers og bor i dag i Kerteminde.