Bygger ud for fem millioner kroner: Børnehave rykker ind i lukket folkeskole

Britt Troelsen bliver pr. 1. januar leder for både Balders Hus og Kulturbørnehaven Fjordvang. Snart kommer yderligere70 børn til i Kulturhus Fjorden.Foto: Helle Kryger

Bygger ud for fem millioner kroner: Børnehave rykker ind i lukket folkeskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Først folkeskole, så kulturhus og nu vuggestue- og børnehave. 70 børn i alderen nul til seks år rykker ind i den tidligere Fjordvangskolen.

Kerteminde: Det er tre år siden, den sidste skoletaske forlod Fjordvangskolen i Kertemindes vestlige bydel, men snart strømmer det igen til med madpakker, forældre- og børnestemmer i den gamle skole fra 1979.

Politikerne i børn- og skoleudvalget har nemlig besluttet at lette det aktuelle pres på byens børnehuse ved at lave et dagtilbud med plads til 70 børn i alderen 0 til 6 år på den tidligere Fjordvangskolen.

- Vi har allerede mange børn i området via daginstitutionerne Balders Hus og Kulturbørnehaven Fjordvang, og de to institutioner får fælles leder fra 1. januar. Derfor er det naturligt, at det nye bliver en del af Kulturbørnehaven Fjordvang, fortæller Jutta Lundqvist Nielsen, der er formand for det politiske udvalg.

Tilbygning på 150 kvadratmeter

Matriklen er i dag omdøbt til Kulturhus Fjorden, og lokalerne bliver nu blandt andet brugt af en lang række foreninger, frivilligcenter, musikskole og ungdomsklub.

- Det er nogle fine lokaler, og jeg kan sagtens se, at vi kan være der, fortæller Jutta Lundqvist Nielsen.

Når de små rykker ind, må andre rykke ud, og derfor har politikerne afsat fem millioner kroner på det netop vedtagne budgetforlig til at at bygge ud.

930.000 kroner skal bruges til klargøring og ombygning af det eksisterende areal, der skal rumme dagtilbuddet. Blandt andet til børnetoiletter. De øvrige fire millioner skal bruges til en tilbygning på 150 kvadratmeter, som skal rumme musikskole og ungdomsklub. Tilbygningen skal opføres i den ende, der ligger længst væk fra daginstitutionen.

Børnehaveleder glæder sig

I Kulturbørnehaven Fjordvang er daglig leder Britt Troelsen godt tilfreds med beslutningen. Hun har allerede et godt blik til lokalerne og de store grønne udeområder:

- Det kan blive rigtig godt. Med lidt ekstra indhegning kan vi både få glæde af flisearealer og grønne områder, og vi har allerede et tæt samarbejde med musikskolen. Så det ser jeg frem til, fortæller hun.

Der kan dog gå op til et år, før tilbygningen er på plads. I mellemtiden arbejdes der på en løsning for de mange børn, der lige nu trænger sig på i daginstitutionerne i Kerteminde.

- Vi skal have fundet en midlertidig løsning. Måske bliver det en skovgruppe, hvor forældrene afleverer og henter i skoven. Det plejer at være populært. Jeg har det generelt godt med forandringer, fortæller Britt Troelsen.

Flere pladsproblemer

Udvidelsen af Fjordvangskolen er ikke den eneste løsning på pladsproblemerne. Legestuen Søstjernen er transformeret til en stordagpleje med 10 pladser. Det samme er den tidligere børnehave Rosendalen i Munkebo.

Bygger ud for fem millioner kroner: Børnehave rykker ind i lukket folkeskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce