Byen skal vokse indefra

Langegade 12 på hjørnet af Trollegade er fredet, men op ad gaden ligger der mange andre ejendomme, som kan rumme flere boliger, hvis kravene i kommuneplanen lempes som foreslået.
Foto: Kim Rune

Byen skal vokse indefra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FORTÆTNING: Mere lempelige krav vil åbne for boliger og større butikker

KERTEMINDE: Centrum i Kerteminde skal fortættes, så de eksisterende ejendomme får plads til flere boliger og eventuelt også til større butikker.

Det er i hvert fald oplægget til et kommende kommuneplantillæg for bymidten.

- Vore erfaringer - senest fra møbelforretningen i Langegade - viser os, at der kan ske en fin renovering af vore karréer i den gamle bydel, men vi skal måske ændre lidt i plangrundlaget for at gøre det lettere at udnytte bygningsmassen, siger Ella Bredsdorff, souschef i Kerteminde Kommunes tekniske forvaltning.

Hun understreger, at bevaringshensyn stadig skal respekteres, selv om man får lov til at lave større forretninger og flere boliger.

Ønsket om et kommuneplantillæg er inspireret af det igangværende arbejde på en helhedsplan omkring Torvet og kirken.

Denne plan arbejdes der på højtryk med, fordi Kerteminde Kommune har fået sit projekt udvalgt som et af 24 - blandt 114 forslag fra hele landet - der får støtte fra Fonden Realdanias konkurrence om "Bedre byrum".

Forslaget fra Kerteminde skal være færdig inden jul, hvorefter det afgøres, om Realdania også vil bidrage med penge til selve udførelsen.

Ide-frist 12. december

I øjeblikket foregår en såkaldt "for-høring" om kommuneplantillægget, hvor borgerne frem til den 12. december kan komme med ideer og kommentarer. Derefter holdes der et borgermøde, og alle forslag fra høringen vil så indgå i arbejdet med kommuneplantillæg og lokalplan for bymidten.

I det kommunale oplæg til debatten foreslås det, at man også i den indre by kan lave dagligvarebutikker med op til 1000 kvadratmeter bruttosalgsareal - og specialbutikker på 500 kvadratmeter.

I øjeblikket må butikkerne ikke være større end 250 kvadratmeter.

Samtidig foreslås det, at eksisterende tagetager kan indrettes til beboelse, selv om den maksimale bebyggelsesprocent på 100 overskrides. Ved Langegade lægges der op til, at bebyggelsesprocenten generelt kan overskrides.

Ella Bredsdorff tør ikke give noget bud på, hvor mange ekstra boliger, der på denne måde kan blive plads til i den indre by.

- Men med de ting, der allerede er på vej omkring Langegade i øjeblikket, får vi vel op mod 30 nye lejligheder, så mulighederne er store, mener hun.

Byen skal vokse indefra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce