Birgitte Nielsen manglede et flexjob på en time. Nu har hendes mand, Ole Pedersen, åbnet butikken Sommerfuglen Din Krambutik i Dalby, hvor han har ansat hende.

Dalby: Birgitte Nielsens krop vil ikke længere samarbejde. Hun har kronisk komplekse nervesmerter og har ikke kunnet arbejde siden 2013, hvor hun måtte opgive sit arbejde med at gøre rent på Hindsholmskolen i Dalby.

Hun er blevet visiteret til et flexjob - en time om ugen er det maksimale, hun kan klare. Det er svært at finde én times arbejde, men det er også svært at finde et arbejde, hvor hun undgår transport. Birgitte Nielsen har nemlig ikke noget kørekort. Så hendes job skal helst ikke være for langt væk.

Nu har hun endelig fået det optimale fleksjob, og det ligger ikke langt fra hendes bolig på Dalby Bygade. Faktisk behøver hun nemlig kun at flytte sig ud i garagen til familiens hus. Her har hendes mand, Ole Pedersen, nu åbnet en lille krambutik, Sommerfuglen Din Krambutik, hvor han har ansat sin kone.

Sommerfuglen Din Krambutik åbnede lige her i begyndelsen af august.

- Jeg er stadig på prøve, smiler Birgitte Nielsen, og Ole Pedersen kigger på hende med korslagte arme og et skælmsk smil.

Lige nu har butikken fået tre måneders prøvetid, og nu skal Ole Pedersen kunne vise, at der er drift i forretningen for, at kommunen kan acceptere det som et fleksjob til Birgitte Nielsen.

Det perfekte job

Selv synes Birgitte Nielsen selv, at det er det perfekte job for hende.

- Det opfylder alle skånehensyn, og jeg har Ole til alt løftearbejdet, siger hun og fortæller, at hendes smerter begyndte i 2000, da hun fik et knæk i ryggen.

- Jeg vil faktisk helst undgå en førtidspension og vil helst holde mig beskæftiget, forklarer hun.

Sommerfuglen Din Krambutik sælger blandt andet mindre møbler, keramik, porcelæn og lamper.

Åbningstiderne er tirsdag og torsdag fra klokken 15.30 til 17, når Ole Pedersen kommer hjem fra sit arbejde som mekaniker ved Mesinge Autoværksted. I weekenderne skal du holde øje med, om der er et flag ude ved vejen. Er der der det, vil Ole Pedersen også holde åben her. Her vil Birgitte Nielsen ikke være på arbejde.

Skal du have ryddet op i ting og sager, som ingenting fejler eller kunne trænge til en mindre renovering, kommer Ole Pedersen gerne ud og kigger på det - giver et bud eller afhenter gratis.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og tovholder på Kerteminde Ugeavis - det sidste er min primære opgave, og her forsøger jeg at komme rundt i alle kroge af ugeavisens dækningsområde og møde folk for at skrive om deres historie - store som små. Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Jeg har arbejdet som freelancer i nogle år og har også været rundt på flere af Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt om på øen. Jeg bor i Dalby på Hindsholm med min mand, der er folkeskolelærer på en folkeskole i Odense og med mine to børn på seks og ni år.