Britt Tank har åbnet klinikken Bækkelund Hunde - og Kattepension ved Mesinge. Her tilbyder hun som hundefrisør pelspleje, og som hundefysioterapeut kan hun også hjælpe hunde, som har behov for at blive masseret.

Mesinge: - Tisch (bord på tysk, red.), kommanderer Britt Tank og peger hen mod bordet ved siden af hende.

Den sorte, engelske cockerspaniel på to et halvt år lystrer og begynder at bevæge sig hen til bordet, hvor Britt Tank venter.

Britt Tank er hundefrisør og hundefysioterapeut og kan nu konsulteres i sin klinik på Bækkelund Hunde - og Kattepension på Tårup Vestergyde ved Mesinge.

Gitte Sørensen og Mogens Andersen, som siden 2011 har været indehavere af Bækkelund Hunde - og Kattepension, havde længe overvejet, at de godt kunne tænke sig, at pensionen kunne tilbyde lidt ekstra.

I forvejen tilbyder de hundesvømmehal til vandhunde. Så kan hundene komme på badeferie med all inclusive, og svømmehallen er også god til hunde, som har gigtproblemer eller har behov for genoptræning efter operation.

Det var Britt Tank selv, der tilbød sin ekspertise ved at kontakte hunde - og kattepensionen i Mesinge over Facebook.

- Britts henvendelse var jo virkelig som sendt fra himlen, smiler Gitte Sørensen, som er dukket op med sin hund, Gila, der skal have lidt fysioterapi.

Fra Tyskland til Danmark

I 1981 bosatte Britt Tank sig i Tyskland, hvor hun først arbejdede som sygeplejerske, men måtte stoppe på grund af allergi. Herefter kastede hun sig over edb, men kunne mærke, at hendes arbejdslyst ligesom blev nulstillet.

Da hendes gamle cockerspaniel, som hun havde fået fra et internat, begyndte at være plaget af smerter, fik hun vækket en interesse for, at hunde kan hjælpes med fysioterapi, og derfor fik hun lyst til at uddanne sig til hundefysioterapeut.

I 2004 åbnede hun klinik i Tyskland og har senere uddannet sig til hundefrisør også. Nu var arbejdslysten i top, og hun er glad for en dagligdag med folks pelsklumper. I 2008 begyndte hun også at tage hjem til Danmark omkring hver fjerde uge for at arbejde.

Af personlige årsager flyttede Britt Tank i 2016 tilbage til Danmark og bor nu i Verninge.

Hun er i Bækkelund Hunde - og Kattepension næsten hver dag. Hvis der er behov for hendes kunnen, skal du booke en tid på forhånd. Hendes priser er meget forskellige, fordi det afhænger af tiden, hun skal bruge på hunden.

- Det tager altid kortere tid at trimme en hund, som er nyvasket og børstet godt igennem, så den tid - eller de penge - kan folk selv spare, hvis de har gjort det, inden de kommer med hunden, smiler hun.

Den 5. maj holder Bækkelund Hunde - og Kattepension åbent hus, hvor folk kan møde indehaverne og Britt Tank og kan se de faciliteter, pensionen råder over.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og tovholder på Kerteminde Ugeavis - det sidste er min primære opgave, og her forsøger jeg at komme rundt i alle kroge af ugeavisens dækningsområde og møde folk for at skrive om deres historie - store som små. Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Jeg har arbejdet som freelancer i nogle år og har også været rundt på flere af Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt om på øen. Jeg bor i Dalby på Hindsholm med min mand, der er folkeskolelærer på en folkeskole i Odense og med mine to børn på seks og ni år.