BOM: En af Lindø-værftets udtjente tårnkraner sprængt i stykker
MUNKEBO: Det var ikke et tordenskrald, der ved 1.45-tiden natten til lørdag rystede vinduer og vægge i Munkebo.

Det var derimod en kontrolleret sprængning, der helt efter aftale med politiet og myndigheder blev foretaget på Lindø-værftet.

Det fortæller Mogens Jørgensen, Thorup, til Stiftstidende. Og han burde vide besked - det var nemlig ham, der stod for sprængningen.

Det var én af Lindø-værftets udtjente tårnkraner, der blev sprængt i stumper og stykker. Egentlig skulle kranen have været sprængt søndag, men på grund af ustabilitet i konstruktionen valgte man at fremskynde sprængningen til natten til lørdag.

Havde tilladelse

Som omtalt i avisen i går, kendte vagthavende ved Odense Politi ikke noget til braget, da Stiftstidende spurgte til sagen. Det undrer Mogens Jørgensen.

- Ja, for vi havde tilladelse til sprængningen, og jeg talte med vagthavende så sent som fem minutter, før vi sprængte kranen i stykker, fortæller Mogens Jørgensen, der driver sprængningsfirmaet Thorup Genladning.

Han undrer sig i øvrigt over avisens kilde, der fortæller, at sprængningen fik vinduer til at klirre, og væggene til at ryste i Munkebo.

- Det lyder godt nok højt, men det er ikke så voldsomt. Der befinder sig bygninger mindre end 50 meter fra sprængningsstedet, og her holdt vinduerne til braget - så jeg tvivler på, at sprængningen skulle have rystet husene flere kilometer væk, siger Mogens Jørgensen.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle

Lindø-direktør fratræder

Skov Hansen endnu et skridt tilbage

Skov Hansen endnu et skridt tilbage

Lindø tror på fremtiden

Lindø tror på fremtiden